اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی امور بشردوستانه سازمان ملل در کابل میگویند که افغانستان یک سالی با بزرگترین و شدیدترین بحران بشردوستانه را آغاز کرده است.
اوچا با نشر گزارشی گفته است که ۲۸٫۳ میلیون نفر، برابر با دو سوم جمعیت این کشور به کمکهای بشردوستانه و حفاظتی در سال ۲۰۲۳ میلادی نیاز دارند.
این سازمان تاکید کرد که شرکای بشردوستانه کمکرسانی به ۲۳.۷ میلیون تن را اولویت داده اند.
در گزارش آمده است که ۲۰ میلیون افغان در سال ۲۰۲۳ با گرسنگی شدید و شش میلیون تن دیگر با قحطی روبهرو هستند.
اوچا بحران افغانستان را بزرگترین و شدیدترین بحران بشری در جهان عنوان کرده و تاکید کرد که این نشاندهندهی یک وخامت گسترده هم از نظر تعداد و هم از نظر شدت است که برای مهار آن به ۴٫۶۲ میلیارد دالر نیاز است.
یافتههای دفتر هماهنگکنندهی امور بشردوستانه سازمان ملل در کابل نشان میدهد که ۸۷۵ هزار کودک در سال ۲۰۲۳ از سوءتغذیه شدید و ۲.۳ میلیون کودک از سوءتغذیه نیمهشدید رنج خواهند برد.
این سازمان هشدار داده که اگر افغانستان وارد سومین سال خشکسالی شود، وضعیت بد تغذیه در این کشور ۲۰ درصد نسبت به وضعیت فعلی بیشتر خواهد شد.
همچنین اوچا در گزارشش نوشته است که با تسلط حکومت فعلی بر افغانستان، ۸۰ درصد خانوادهها کاهش درآمد را تجربه کرده اند.
در ادامه گزارش آمده است، در حالیکه فضای عملیاتی به دلیل اقدامات محدودکنندهی حکومت سرپرست، عمدتاً بر زنان و دختران، در حال کاهش است. در سال ۲۰۲۳ نهادهای کمکرسانی متعهد به ماندن و ارائهی خدمات به جمعیت نیازمند افغانستان هستند.
این درحالی است که حکومت افغانستان، زنان و دختران را از کار در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی منع کرده است.
اکثر نهادهای کمککننده در واکنش به این اقدام حکومت فعلی، فعالیتهای خود را در افغانستان متوقف و یا کاهش دادهاند.