مسوولان در وزارت صحت عامه حکومت سرپرست میگویند که براساس ارقام سال گذشته میلادی، ۵۲ در صد مراجعان امراض روانی به کلینیکها در کشور را زنان تشکیل میدهند.
شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه میگوید که با تمام مشکلات، پس از به قدرت رسیدن حکومت فعلی در افغانستان، به دلیل تامین امنیت سراسری در کشور و انجام خدمات بهتر روانی، ناراحتیهای روانی کاهش یافته است.
آقای امرخیل اما تصریح کرد: «به صورت عموم امنیت روانی مردان و زنان در افغانستان تامین نیست و امنیت روانی آنان برهم زده شده است. بر اساس ارقامی که با ما شریک شده است، در سال ۲۰۲۳ میلادی، از میان مراجعان اختلالات روانی، ۵۲ در صد زنان بودند.»
او افزود: «به صورت عموم گفته میتوانیم که در مقایسه با گذشته، واقعات امراض روانی کاهش یافته است.»
باید گفت که به دلیل رسم و رواجهای بد و عدم آگاهی مردم از امراض روانی، مشکلات روحی و روانی در اکثر موارد پنهان میماند. بسیاری از مبتلایان ناراحتی روحی و روانی خواسته یا ناخواسته این درد را در دورن خود نگه میدارند.
پیش از این، سازمان جهانی صحت گفته بود که نیمی از جمعیت افغانستان از ناراحتی روانی رنج میبرند. خشونت، فقر و ناداری، نبود امکانات اولیه زندگی، خشونتهای خانوادگی، بیکاری، بازماندن دختران و زنان از تحصیل و کار و همچنان استفاده از مواد مخدر عوامل اختلالات روانی در کشور بهشمار میروند.