در ماه مبارک رمضان به علت روزهداری و تغییر سیستم خواب و غذایی ممکن است یک سری بیماریها و اختلالات در سیستم بدن بوجود بیاید و یا شماری از بیماریها تشدید یابد.
۱- یبوست یکی از بیماریهای شایع ماه رمضان است که به علت کاهش حرکت رودهها، مصرف نکردن مایعات، کاهش استفاده از مواد غذایی فیبردار و کاهش حرکت بدنی، ایجاد میشود. برای رفع یبوست موارد زیر را انجام دهید:
- مصرف آب فراوان و چای کم رنگ
- مصرف میوههایی مانند آلو، انجیر و گلابی
- احتیاط در خوردن چای کم رنگ، قهوه، کاکائو
- پرهیز از غذاهای چرب و شیرین
- استفاده از سبوس، برنج و سایرغلات
- پیاده روی و نرمش روزانه
- پیروی از رژیم غذایی پرفیبر شامل: سبزیجات، حبوبات، میوه و مغزیجات
- توجه به خواب سرشب
۲- اختلالات سیستم هضمی: تیزابی بودن یا برگشت تیزاب و زخم معده از بیماریهای شایعی هستند که به دلیل خالی بودن ساعات طولانی در رمضان تشدید میشوند. زیرا زمانی که معده ساعات طولانی خالی بماند، بیش از حد اسید تولید میکند. برای رهایی از اختلالات هضمی:
- غذاهای سالم و مقوی استفاده کنید.
- از غذاهای چرب و سرخ شده پرهیز کنید.
۳- معمولا سردرد در ماه رمضان به دلیل کمبود خواب، یا عدم داشتن خواب راحت، کمبود آب، حذف کافئین، پایین آمدن قند خون و قرار گرفتن در معرض آفتاب، ایجاد میشود. برای درمان آن، تلاش کنید خواب کافی داشته باشید، چای سبز بنوشید و از مرصرف تنباکو پرهیز کنید.
۴- اُفت قند خون: از دست دادن تمرکز، احساس کرختی در انگشتان، سرگیجه، لرزش، اختلالات خلق و خوی، عرق کردن، از دست دادن هوشیاری، گرسنگی، رنگ پریدگی و ضعف و بیحالی از نشانههای بارز اُفت قند خون است.
برای جلوگیری از آن موارد زیر را رعایت کنید:
- نوشیدن مایعات شیرین و آب
- مصرف غذای سالم و مقوی
- مصرف میوه
- خواب و استراحت کافی
در صورتی که اُفت قندخون شدید دارید حتما به پزشک مراجعه شد.
۵- گرمازدگی: احساس ضعف، خستگی، حالت تهوع، تعریق شدید، گرفتگیعضلات، فشارخون پایین، سردرد و سرگیجه از علائم بارز گرمازدگی است. در صورتی که علائمتان شدید است حتما به پزشک مراجعه کنید. به هر حال، به طور عمومی برای رهایی از گرمازدگی موارد زیر را انجام دهید:
- استراحت در محل خنک
- نوشیدن مایعات خنک
- پوشیدن لباس سبک و روشن