برگشت مهاجران افغان از پاکستان؛ ۸۰ درصد زنان و کودکان هستند

6 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

سازمان بین‌المللی مهاجرت می‌گوید که از از نوامبر ۲۰۲۳، که پاکستان طرح اخراج اجباری مهاجران غیرقانونی را اجرا کرد تا ماه فبروی امسال، ۵۲۵ هزار نفر از پاکستان به افغانستان برگشته‌اند که ۸۰ درصد برگشت‌کنندگان زنان و کودکان هستند.

این سازمان با نشر گزارشی گفته است که افغانستانی‌ها برای دهه‌ها به دلیل جنگ، ناامنی و چشم‌انداز اقتصادی بهتر به پاکستان پناه برده‌اند، اما در ماه‌های اخیر وضعیت در پاکستان برای شهروندان افغانستان به گونه‌ی فزاینده‌ی دشوار شده و آنان مجبور هستند به افغانستان برگردند.

در گزارش آمده است که بیشتر این مهاجران از طریق گذرگاه‌های مرزی تورخم و سپین‌بولدک به افغانستان برگشته و اکثریت آنان بدون اسناد هستند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت گفت: « از نومبر ۲۰۲۳، پس از اجرایی‌شدن فرمان حکومت پاکستان در مورد مهاجران غیرقانونی، صدها هزار افغانستانی تحت تاثیر این فرمان مجبور به بازگشت شدند. بر اساس آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت، تخمین زده می‌شود که ۸۰ درصد از متاثرشدگان زن و کودک اند.»

سازمان بین‌المللی مهاجرت در این گزارش سرگدشت زن افغانستانی «سمین» همراه با خانواده‌اش را در این گزارش روایت کرده است.

سمین، زن ۲۸ ساله‌ی افغانستانی است که به دلیل جنگ از افغانستان فرار کرده و برای زندگی بهتر به پاکستان پناه برده است. اما پس از اخراج اجباری مهاجران او همراه با دو دختر خردسالش مجبور شده که آن کشور را ترک و به افغانستان برگردد.

در گزارش آمده است که او، کنون به جای برگشته است که زنان و دختران با محدودیت‌های فزاینده و روزافزون روبه‌رو اند.

سمین گفته است: «من مجبور شدم به افغانستان برگردم، اما چالش‌های غیرمنتظره‌ای را به همراه داشت. من برای بازگشت به ولایت خود تردید داشتم؛ زیرا از برخی درگیری‌های خانوادگی می‌ترسیدم که بازگشت من به خانه را به سفری پر از عدم اطمینان و ترس تبدیل کرد.»

به روایت سازمان بین‌المللی مهاجرت اکنون سیمین به تنهایی با دو فرزندش با ترس‌های بی‌شماری چون از بی خانمانی، عدم حمایت خانواده در افغانستان، مشکلات مالی، آینده نامشخص، و سرنوشت نامعلومی که خود و دخترانش مواجه است.

این در حالی‌ست که پیش از این نیز شماری از سازمان‌ها از برگشت مهاجران به ویژه زنان و کودکان به افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=11684
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد