کودکان زلزله‌زده هرات در کانتینر و خیمه‌ها آموزش می‌بینند

8 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که با گذشت حدود شش ماه از زمین‌لرزه‌ی ولایت هرات و تخریب بیش از ۳۰۰ مکتب دولتی و مراکز آموزشی، ریاست معارف هرات گفته است که کودکان آموزش را از سر گرفته‌اند و در خیمه‌ها و کانتینرها درس می‌خوانند.

در گزارش آمده است که پس از وقوع زلزله مرگبار در ولایت هرات در ماه میزان سال گذشته خورشیدی، علاوه بر کشته شدن دستکم یک و هزار و ۵۰۰ نفر، صدها مکتب نیز تخریب شده، اما تاکنون بازسازی نشده است.

سازمان ملل متحد گفته بود که حدود ۱۸۰ هزار دانش‌آموز در این زمین‌لرزه متضرر شده‌اند.

خبرگزاری فرانسه گفته است که دختران و پسران دانش‌آموز در روستای نایب رفیع ولسوالی زنده‌جان ولایت هرات در یک کانتینر و در خیمه‌های کوچک آبی که به تازگی در دسترس‌شان قرار گرفته، درس خود را آغاز کرده‌اند.

این خبرگزاری به نقل از سیاه‌گل، دانش‌آموز ۱۱ ساله نوشته است: «من واقعاً می‌خواهم درس بخوانم، مکتب داشته باشم و معلم شوم تا به دوستانم آموزش بدهم.»

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی با گذشت بیش از شش ماه از زمین‌لرزه‌ی هرات، تا اکنون بسیاری از مردم در خیمه‌ها و پناه‌گاه‌های موقت زندگی می‌کنند.

در این گزارش گفته شده که پس از تخریب خانه‌ها، آموزش و پرورش دومین بخش آسیب دیده است و نزدیک به ۳۰۰ مکتب دولتی و مراکز آموزشی آسیب دیده‌اند و حدود ۱۸۰ هزار دانش‌آموز نیز با مشکلات یادگیری مواجه‌اند و متضرر شدند.

در بخش از گزارش آمده است که مکاتب و مراکز آموزشی در روستای چاهک در ولسوالی زنده‌جان هرات آسیب دیده است.

محمد نسیم نصرت، معلم در مکتب چاهک گفته است که تا اکنون این مکاتب بازسازی نشده است.

او به خبرگزاری فرانسه گفت: «روستای چاهک در اثر زلزله به طور کامل ویران شد و هنوز سرپناه دائمی در اختیار ما قرار نگرفته است.»

بر اساس گزارش سازمان کودکان سازمان ملل، دهه‌ها درگیری در افغانستان سیستم آموزشی این کشور را ویران کرده به طوری که حدود ۳.۷ میلیون کودک از آموزش بازمانده که حدود ۶۰ درصد آنان دختر هستند. در این گزارش گفته شده که از هر پنج کودک بین ۵ تا ۱۷ ساله، یک کودک مشغول کار است.

مکتب در روستای کشک رباط‌‌سنگی هرات نیز تخریب شده است. صبغت‌الله یکی از دانش‌آموزان این مکتب به خبرگزاری فرانسه گفته است: «ما کتاب و دفتری نداریم که در آن درس بخوانیم و بنویسیم.»

محمد داوود، یکی از معلمان این مکتب نیز گفته که چهار کودک در اثر فرو ریختن مکتب کشته شدند.

وی گفت: «در روزهایی که باد یا باران می‌بارد، ما دچار مشکل بزرگی هستیم و نمی‌توانیم بیشتر از این به این وضعیت ادامه دهیم.»

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=12073
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد