پرداخت شهریه برای دانش‌آموزان افغانستانی در قزوین ایران اجباری شد

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

رسانه‌های ایرانی به نقل از مسوولان آموزش و پرورش گزارش داده‌اند که دانش‌آموزان اتباع «افغانستانی» با پرداخت شهریه می‌توانند در مقاطع مختلف سال تحصیلی جدید از خدمات آموزشی این اداره برخوردار شوند.

نقی سیاهکالی، مدیرکل آموزش و پرورش ولایت قزوین ایران به رسانه ایرنا گفته است که دانش‌آموزان خارجی همانند دانش‌آموزان ایرانی ملزم به پرداخت شهریه ثبت‌نام در مکاتب خواهند بود.

آقای سیاهکالی تاکید کرد: «این دانش‌آموزان در مقاطع تحصیلی ابتدایی،‌ متوسطه اول و دوم در نواحی ۱ و ۲ با پرداخت شهریه می‌توانند از خدمات تحصیلی این اداره کل برخوردار شوند.»

او از افزایش ۹۰۰ دانش‌آموز «اتباع» از سال گذشته تا اکنون در ولایت قزوین خبر داد و افزود: «ارائه این خدمات در شرایطی صورت می‌گیرد که ولایت قزوین با تنگناهای بسیاری در فضاهای آموزشی روبه‌رو است که شرایط را برای آموزش دشوار می‌کند.»

وی گفت که شیوه‌نامه جدید ثبت‌نام دانش‌آموزان خارجی و مراحل ثبت اطلاعات در سامانه‌های سهما، مای مدیو و سیدا قرار داده شده تا نحوه سنجش نوآموزان و دانش‌آموزان در بدو ورود به مکاتب هم اطلاع‌رسانی شود.

این در حالی است که مسوولان وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی پیش از این اعلام کرده بودند که این مجموعه با کسری بودجه روبه‌رو است.

مهدی فیاضی، رییس مرکز امور بین‌الملل و مکاتب خارج از ایران وزارت آموزش و پرورش، گفته بود که پنج درصد از آموزش و پرورش ایران (۲۲ هزار کلاس درس) در خدمت اتباع است و سالانه  ۳۳۵ میلیون دلار معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان برای دانش‌آموزان اتباع و ۵۲۷ دلار معادل ۱۵ میلیون تومان برای هر دانش‌آموز اتباع هزینه می‌شود.

آمارهای وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تعداد ۶۷۰ هزار دانش‌آموز افغان در مکاتب دولتی ایران تحصیل کرده‌اند که بیش از ۹۰ درصد هزینه‌های آن را دولت ایران پرداخته و کمتر از ۹.۳ درصد کمک‌های بین‌المللی بوده است.

در حال حاضر بیش از ۵ میلیون مهاجر افغان در ایران به سر می‌برند. در حالی که همه روزه صدها مهاجر از ایران اخراج و به وطن بازمی‌گردند، هنوز بازار قاچاق انسان به ایران پررونق است و روزانه صدها نفر از مرز غیرقانونی رد می‌شوند تا به ایران برسند.

ایران در حالی از افزایش اخراج مهاجران خبر می‌دهد که پس حاکمیت حکومت فعلی بر افغانستان، مهاجرت شهروندان کشور افزایش یافته است. مقصد بخش بزرگی از مهاجران افغانستانی ایران و پاکستان است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=6578
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد