دیوگو آلکانتارا، سخنگوی کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ در امور افغانستان اعلام کرده است که به دلیل محدودیتهای مالی، احتمالاً حمایت این کمیته از ۲۵ شفاخانه در کشور تا پایان ماه آگوست سال جاری میلادی پایان یابد.
دیوگو آلکانتارا در صحبت با خبرگزاری رویترز گفته است که این کمیته برای حفظ مراقبتهای صحی در درازمدت، منابع لازم (بودجه) را در اختیار ندارد.
در ادامه آمده است که کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان به تعامل خود با وزارتخانههای دولتی، کمککنندگان مالی و سازمانها برای یافتن مکانیسمهای حمایت جایگزین برای بخش شفاخانههای کشور ادامه میدهد.
وی تاکید کرد، انتظار میرود که حذف تدریجی برنامه حمایت از شفاخانهها بهطور آزمایشی در پایان ماه آگوست سال جاری میلادی اتفاق بیفتد.
او افزود که حمایت کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ از شفاخانهها افغانستان، شامل پرداخت معاش کارمندان صحی و تامین تجهیزات صحی است. این حمایت چند ماه پس از حاکمیت حکومت فعلی آغاز شده است.
دیوگو آلکانتارا به خبرگزاری رویترز گفته است که کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ، تصمیم حمایت از شفاخانهها را برای نجات سیستم مراقبتهای صحی افغانستان اتخاذ کرده بود؛ اما پس از حاکمیت حکومت فعلی سیستم صحی افغانستان با فروپاشی مواجه شده است.
سخنگوی کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ در امور افغانستان میگوید که این کمیته در ابتدا ۳۳ شفاخانه بزرگ را تحت پوشش قرار میداد که حمایت از هشت شفاخانه قبلا متوقف شده است.
در ادامه آمده است که کمیتهی صلیب سرخ در حال حاضر حقوق بیش از ۱۰ هزار کارمند صحی و برخی تجهیزات پزشکی را فراهم میکند.
قابل ذکر است که تا اکنون روشن نیست که توقف حمایت کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ از شفاخانههای افغانستان، چقدر هزینه روی دوش حکومت سرپرست اضافه میکند و آیا دولت فعلی قادر به تامین آن خواهد بود یا خیر.
خبرگزاری رویترز در گزارش خود نوشته است که در این شفاخانهها برای هزاران بیمار تخت فراهم بود و برای میلیونها نفر خدمات صحی ارائه میکردند.
در حالی برنامه حمایت صلیب سرخ از شفاخانهها متوقف میشود که افغانستان در حال حاضر بالاترین آمار مرگ و میر مادران در جهان را دارد.
همچنین نبود امکانات و خدمات صحی لازم در حاکمیت حکومت فعلی از جمله چالشهای جدی مردم افغانستان، به ویژه زنان است. باید گفت که حکومت سرپرست طی چندین فرمان متعدد آموزش، تحصیل و کار دختران و زنان را نیز منع کرده است.