اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که حجم نیازهای مردم افغانستان زیاد است؛ اما بودجهی اختصاصداده شده برای مردم کافی نمیباشد.
اوچا با نشر گزارشی گفته است که نهادهای امدادرسان برای کمک به ۲۲.۳ میلیون نفر در افغانستان در طول سال ۲۰۲۳ میلادی در مجموع به ۳.۲ میلیارد دالر بودجه نیاز داشته؛ اما تا هنوز نیمی از آن هم در دسترس این نهاد قرار نگرفته است.
اوچا میگوید که زنان و دختران افغانستان یکی از آسیبپذیرترین قشر جامعه هستند و باید به آنها توجه ویژه صورت گیرد.
این نهاد بینالمللی افزود که چرخهی اقتصادی یکسوم خانوادهها توسط زنان تامین میشد؛ اما از زمان رویکار آمدن حکومت فعلی، این چرخه به نقطهی صفری تقلیل پیدا کرده و فعلاً زنان در بدترین وضعیت ممکن بهسر میبرند.
در ادامه آمده است که مردم افغانستان به دلیل جنگهای داخلی، مهاجرتهای گسترده، آفتهای طبیعی، جنگهای ویرانگر و تبعیضهای سیستماتیک دچار فقر مضاعف شدهاند.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل تاکید کرد که حدود ۲۸.۸ملیون نفر در سراسر افغانستان نیاز شدید به کمکهای بشردوستانه دارند.
این در حالی است که یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، حدود ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند.
این نهاد با نشر گزارشی تحت عنوان عملیات بشردوستانه برای کودکان گفته است که افغانستان همزمان با بحرانهای خشکسالی، سیلاب، ناامنی، بیثباتی سیاسی_اقتصادی و آوارگی مواجه است.
سازمان جهانی غذا در حالی از کاهش کمکها به افغانستان خبر میدهد که با تسلط حکومت فعلی بر افغانستان، این کشور در بحران عمیق بشری فرو رفته است. بساط فقر و گرسنگی گستردهتر شده است و بیشتر سرمایهگذاران داخلی و خارجی کشور را ترک کردهاند.