وزارت معارف: بیش از ۱۹ هزار مدرسه دینی ایجاد کردیم

2 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

وزارت معارف حکومت سرپرست در تازه‌ترین مورد اعلام کرده که ۱۹ هزار و ۶۶۹ مدرسه دینی در سراسر کشور ایجاد شده است.

مولوی کرامت‌الله آخندزاده، معین تعلیمات اسلامی وزارت معارف امروز (چهارشنبه، ۲۱ سنبله) در برنامه حساب‌دهی دولت به مردم در مرکز اطلاعات رسانه‌های حکومت گفته است هم اکنون ۳ میلیون ۶۸۷ هزار و ۲۰۰ تن مصروف فراگیری تعلیمات اسلامی هستند.

آقای آخندزاده گفت که ۱۰ میلیون و ۹۱۴ هزار دانش‌آموز در مکاتب دولتی و خصوصی مصروف آموزش هستند.

او تاکید کرد که طی یک سال گذشته، ۳۱۶ مکتب دولتی و خصوصی در کشور ایجاد شده است.

گفتنی است که پس از روی کار آمدن حکومت سرپرست، ایجاد مدرسه‌های دینی در کشور افزایش یافته است.

همچنین معین تعلیمات اسلامی از تعلیمات خاص و فراهم سازی زمینه آموزش در ۱۸ ولایت برای ۴۸۴ طفل معیوب و معلول نیز خبر داده و گفت که در این ولایات برای ۳ هزار و ۸۴۴ دانش آموز معلول وسایل و امکانات درسی نیز مهیا شده است.

وی از چاپ و توزیع ۱۶ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۹۳۹ جلد کتب درسی برای دانش آموزان صنف اول تا دوازدهم و به تعداد ۶۱۷ هزار و ۹۷۸ جلد کتب درسی برای مراکز تعلیمات اسلامی، در یک سال اخیر اطلاع داده و افزود که به تعداد ۲۹۴ هزار و ۶۴۱ جلد کتب سواد آموزی نیز در سراسر کشور چاپ و توزیع شده است.

وی از برگزاری برنامه‌های ارتقای ظرفیت برای ۲۴۸ هزار و ۱۱۳ کارمند وزارت اعم از مامورین و معلمان نیز خبر داد.

آقای آخندزاده از تلاش‌های این وزارت در راستای بازنگری و اصلاح کتب و مفردات درسی و همچنین بررسی کیفیت عرضه خدمات در نهادهای تعلیمی طی سال گذشته نیز اطلاع داد.

در همین حال قاری منصور احمد حمزه، سخنگوی وزارت معارف در پاسخ به پرسش‌ خبرنگاران در رابطه با بازگشایی مکاتب بالاتر از صنف ششم دختران گفت: «ما به معلومات سخنگوی مرکزی حکومت در مورد بازگشایی مکاتب دختران اکتفا نموده و می‌گویم که تا امر ثانی تعطیل است.»

مقامات این وزارت از پرداخت معاش اساتید خانه نشین زن به مبلغ ۵ هزار افغانی به صورت ماهانه نیز خبر داده و گفتند که مجموعا بیش از ۷ صد هزار تن در حال آموزش تعلیمات دینی در کشور هستند که زنان و دختران را نیز شامل می‌شود.

در حالی وزارت معارف از ایجاد مدارس دینی در کشور خبر می‌دهد که حکومت سرپرست پس از بازگشت به قدرت در افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از تحصیل محروم و سپس دانش‌جویان دختر را از رفتن به دانشگاه‌ها دولتی و خصوصی و آموزشگاه‌های خصوصی منع کردند.

باید گفت که محدودیت‌‌های حکومت فعلی، باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

سازمان ملل متحد و جامعه‌ی جهانی در سه سال اخیر بارها خواستار لغو ممنوعیت حق آموزش و کار زنان در افغانستان شده‌اند، اما حکومت سرپرست تا اکنون به این خواست‌ها اعتنا نکرده است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=16053
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد