ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست افغانستان میگوید که اعتراض در برابر قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر «گستاخی» بوده و مسلمانان باید با این قوانین که «احکام شریعت» میباشد، خود را آگاه کنند.
آقای مجاهد با نشر خبرنامهای گفته است که نگرانی یوناما یا دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد و جهتهای دیگر در رابطه به این قانون «بیاساس» است.
وی تاکید کرد: «اگر کدام غیرمسلم در رابطه به این قوانین نگرانی دارد و آن را رد میکند، نخست باید خود را از قوانین اسلامی آگاه بسازد و به ارزشهای اسلامی احترام بگذارد.»
سخنگوی حکومت فعلی افزود که رد یا انتقاد این قوانین از سوی مسلمان، به معنای «بیخبری» از دین میباشد و حتا «خطر زوال ایمان» دارد.
در خبرنامه آمده است: «اینگونه نگرانیهای بیاساس از سوی جهتهای مختلف بر موقف حکومت فعلی کدام تأثیری نمیتواند داشته باشد.»
این در حالی است که چند روز پیش هبتالله آخوندزاده، رهبر حکومت فعلی قانون امر به معروف و نهی از منکر این گروه را توشیح کرد و این قانون در جریده رسمی نیز نشر شد.
این قانون شامل یک مقدمه، چهار فصل و ۳۵ ماده است.
در مادهی سیزدهم این قانون که ویژهی حجاب زنان است، پوشاندن تمام بدن زنان لازمی و صدای آنان جزء عورت دانسته شده است.
براساس قانون اعلام شده، در بند اول این ماده آمده است که «ستر تمام بدن زن لازمی است»، در بند دوم هم ذکر شده است که «پنهان کردن روی زن به سبب ترس از فتنه، ضروری است و در بند سوم آن تاکید شده که «صدای زنان (بلند خواندن آهنگها، نعتها و قرائت در مجمع) عورت است.»
این قانون نوروز، شب یلدا، آتشبازی، تراشیدن ریش و کمکردن آن از قبضه، پوشیدن نکتایی و اصلاح مو برخلاف شریعت اسلامی؛ خارج شدن صدای زنان از خانه و تماشای عکس و فیلم جانداران در کامپیوتر و موبایل از جملهی «منکرات خاص» دانسته شده و گفته شده که محتسب مسئولیت دارد از آن جلوگیری کند.
توشیح این قانون با واکنشهای شدید داخلی و بینالمللی روبرو شده است.
یوناما روز گذشته گفته بود که این قانون دارای مکانیسمهای اجرایی «خودسرانه» بوده و برای مأموران امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست اختیارات بیشتر داده است.