سومین نمایندگی «رستورانت بانوان افغان» با سرمایهگذاری و مدیریت یک زن کارآفرین در شهر کابل افتتاح شد.
سمیرا محمدی، بنیانگذار «رستورانت بانوان افغان» در صحبت با رسانه گوهرشاد گفته است که این نمایندگی را روز گذشته (دوشنبه، ۲۹ دلو) با حضور شماری از زنان تجارتپیشه در ناحیه چهارم شهر کابل راهاندازی کرده است.
خانم محمدی هدف از راهاندازی این رستورانت را فراهم کردن زمینهی کار برای زنان و دختران عنوان کرده و بر ادامهی گسترش رستورانت «بانوان افغان» در سراسر کابل و دیگر ولایات کشور خبر داده است.
او تاکید کرد: «در سه نمایندگی «رستورانت بانوان افغان» در شهر کابل، حدود ۵۰ زن و ۳۰ مرد مشغول به کار هستند و همچنان میخواهیم، کارمندان این سه شعبه را افزایش دهیم.»
این بانوی کارآفرین که پیش از این، رستورانتهایش ویژه زنان بود، اما نمایندگی سوم با دو سالن جداگانه برای زنان و مردان به منظور ایجاد فضایی امن و راحت برای مشتریان و به ویژه برای خانوادهها طراحی شده است.
بنیانگذار «رستورانت بانوان افغان» بخشی از صحبتهایش گفته است که در این رستورانت، علاوه بر پختن ۲۲ نوع غذای داخلی و خارجی، در نمایندگی سوم رستورانت «بانوان افغان»، آشپزخانه سیار برای زنان نیز راهاندازی شده است.
همچنین سمیرا محمدی در ادامه تاکید کرد که حدود چهار سال پیش با سرمایهی شش الی هفت هزار افغانی و با استفاده از «وسایل آشپزی خانهی خود» کار خود را آغاز کرده است.
خانم محمدی گفت که با فروش طلا و جواهرات خود، حدود ۲ میلیون افغانی برای راهاندازی نمایندگیهای رستورانت خود در سطح شهر کابل سرمایهگذاری کرده است. اما سمیرا محمدی آرزو دارد که نمایندگیهای این رستورانت را در سراسر افغانستان با همکاری بانوان سرمایهگذار افتتاح کند تا بتواند به تعداد بیشتری از زنان و دختران زمینهی کار را فراهم کند.
این بانوی کارآفرین از زنان و دختران خواست که متوقف نشوند و جهت رسیدن به اهدافشان همواره تلاش کنند. همچنان او از حمایتهای مردم و حکومت فعلی قدردانی کرد.
همچنین مدینه سادات، یکی از شرکتکنندگان افتتاح نمایندگی سوم این رستورانت میگوید که ایجاد فضاها و مراکزی که توسط بانوان مدیریت میشود، میتواند به روحیهدهی به دیگران کمک کند.
خانم سادات تاکید کرد: «باید مانند سمیرا محمدی تلاش کنیم تا مشکلات خانواده، خود و جامعهی خود را حل کنیم.»
او از زنان و دخترانی که به دلیل محدودیتهای خانهنشین شدهاند، میخواهد که دست روی دست نگذارند و با تلاش و اراده خود به دنبال فرصتهای جدید باشند.
قابل ذکر است که حکومت فعلی طی سهونیم سال گذشته، محدودیتهایی زیادی علیه آموزش، تحصیل و اشتغال زنان و دختران در افغانستان وضع کرده است. با این وجود بسیاری از بانوان شاغل پس از منع فعالیت در موسسات و ادارات دولتی، اقدام به ایجاد رستورانتها و کافههای ویژه زنان در شماری از شهرهای کشور کردهاند.