تحولات سیاسی در بنگلادیش و سرگردانی دختران دانشجوی افغان

6 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

منابع از دختران دانشجوی اهل افغانستان در بنگلادیش می‌گویند که پس از افزایش تحولات سیاسی و هرج و مرج در این کشور، صدها دختر دانشجوی اهل افغانستان نگران وضعیت امنیتی خودشان بوده و با سرنوشت نامشخص روبرو هستند.

دست‌کم سه دانشجوی دختر اهل افغانستان در بنگلادیش امروز (سه‌شنبه، ۱۶ اسد) در صحبت با رسانه گوهرشاد گفته‌اند که حدود ۶۰۰ دانشجوی دختر در بنگلایش حضور دارند و در اثر تحولات سیاسی در این کشور در وضعیت بد روحی و روانی به سر می‌برند.

منبع گفت که اکثر این دختران پس از حاکمیت دوباره‌ی حکومت فعلی با پذیرش بورسیه از سوی کشور بنگلادیش برای ادامه تحصیل در «دانشگاه آسیا برای زنان»  ( Asian university for women ) به آن کشور رفته‌اند.

یکی از دانشجویان دختر گفت که پس از شروع تظاهرات‌ دانشجویان بنگلادیش از تاریخ ۱۳ جولای، صدها دانشجوی دختر از افغانستان اجازه بیرون رفتن از خوابگاه را ندارند و نگران امنیت‌شان هستند.

این دانشجو گفت: «آنان اجازه بیرون رفتن از خوابگاه را ندارند. وضعیت امنیتی، روحی و روانی دختران دانشجوی اهل افغانستان اصلاً خوب نیست. حتی دختران دانشجو از طرف دانشگاه اجازه‌ی مصاحبه با رسانه‌ها و اظهار نظر در شبکه‌های اجتماعی ندارند.»

یک دانشجوی دختر دیگر نیز گفت که این دانشجویان از چندی روز به این‌سو در پی قطع انترنت با خانواده‌های شان ارتباط نداشتند و از دیروز به این طرف موفق شدند تا به انترنت دسترسی پیدا کنند.

منبع با ابراز نگرانی تاکید کرد که هیچ‌گونه مرجع دیپلماتیک برای حل چالش‌های این دانشجویان وجود ندارد.

منبع افزود: «این دختران به افغانستان نیز آمده نمی‌توانند، چون نگران هستند حکومت سرپرست مانع بازگشت آنان شود.»

به گفته‌ی منبع، آن عده از دانشجویانی که کشورهای‌شان در بنگلادیش سفارت دارند با مسوولان حکومتی دولتی این کشور صحبت کردند و به آنان از تامین امنیت دانشجویان‌ هشدار داده شده‌اند، اما دختران افغانستان هیچ کسی را ندارند تا از آنها احوال بگیرند.

این در حالی است که روز گذشته شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلا‌دیش، پس از هفته‌ها تظاهرات دانشجویی که به ناآرامی‌های مرگبار و سراسری تبدیل شده، استعفا داد و کشورش را ترک کرد.

خانم حسینه پس از آن که محل اقامتش در شهر داکا مورد حمله معترضان قرار گرفت با چرخ‌بالی به سمت هند فرار کرده است.

همچنین دو روز قبل، یش از ۹۰ نفر از جمله دست‌کم ده‌ها پولیس در درگیری‌ها در بنگلادیش کشته شدند.

ناآرامی‌ها از ماه گذشته با فراخوانی برای لغو سهمیه در مشاغل دولتی آغاز شد و از آن زمان به یک کارزار نافرمانی مدنی تبدیل شده است. براساس گزارش‌ها در اعتراضات یک ماه اخیر دست‌کم ۳۰۰ نفر جان باخته‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=15148
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد