مرکز خبرنگاران افغانستان درتازهترین مورد اعلام کرده است که در یک سال اخیر دستکم فعالیت ۱۲ شبکهی تلویزیونی به دستور مستقیم مقامهای حکومت سرپرست و یا براثر محدودیتهای وضعشده متوقف شده است.
این مرکز با نشر اعلامیهای بهمناسبت «روز جهانی تلویزیون» گفته است محدودیتها بر فعالیت شبکههای تلویزیونی در افغانستان به شکل «بیسابقه» افزایش یافته است.
در اعلامیه آمده است که از میان ۲۱ دستورالعملی که مسوولان حکومت فعلی رسانهها صادر کردهاند، هفت دستورالعمل با تمرکز بر کار تلویزیونها و یا محدود کردن آزادی رسانههای تصویری صادر شده است.
این مرکز تاکید کرد: «جلوگیری از کار زنان در تلویزیون ملی، ممنوع بودن حضور زنان در نمایشنامههای تلویزیونی و منع نشر فیلم و سریال و الزام زنان خبرنگار به استفاده از ماسک، ممنوع شدن تصویربرداری و مصاحبهی تصویری (که تا اکنون در چهار ولایت بهصورت رسمی اجرا شده است)، ممنوع شدن پخش برنامههای تلویزیونهای بینالمللی در افغانستان، ممنوع بودن نشر زندهی گفتوگوها (بحثها)ی تلویزیونی، ممنوع بودن دعوت از کارشناسان تأییدنشده از سوی حکومت در برنامهها» دستورالعملهایی است که تمرکز آن بر تلویزیونها است.»
مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که در عین حال، سایر محدودیتهای وضعشده از سوی حکومت فعلی بر رسانهها نیز بر فعالیت تلویزیونها تأثیر میگذارد.
این مرکز گفته است که از ۱۲ شبکهی تلویزیونی که در یک سال اخیر به دستور حکومت سرپرست مسدود شدهاند، تنها یک شبکهی تلویزیونی بازگشایی شده است.
همچنین در بخشی از اعلامیه آمده است که در این مدت دستکم ۳۰ خبرنگار و کارمند رسانهای بازداشت شدهاند که هفت نفر آنان همچنان زندانی هستند.
مرکز خبرنگاران افغانستان از مسوولان حکومت فعلی خواسته است که در دستورالعملهای صادرشده در مورد تلویزیونها تجدیدنظرکنند.