شروع کمپاین ویژه‌ی واکسن فلج اطفال در زون شرق افغانستان

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

وزارت صحت عامه‌ی کشور اعلام کرد که کمپاین ویژه‌ی واکسن پولیو را در شرق افغانستان، ولایاتی که با خطر گسترش ویروس فلج اطفال مواجه‌اند، راه اندازی کرده است.

شرافت زمان امرخیل، سخنگوی این وزارت امروز (شنبه، ۱۷ سرطان) گفت که این کمپاین ویژه‌ی واکسن پولیو ولایات ننگرهار، لغمان، کنر و نورستان را پوشش می‌دهد.

وی تاکید کرد که این کمپاین برای چهار روز ادامه خواهد داشت و در این مدت حدود ۱.۲ میلیون کودک از واکسن پولیو مستفید خواهند شد.

او افزود که کودکان کوچک‌تر از پنج سال در این کمپاین اشتراک خواهند کرد و او برای تطبیق بهتر این کمپاین، خواستار همکاری مردم با واکسیناتوران وزارت صحت عامه شده است.

از سویی هم، داکتر نیک ولی‌شاه مومن، رییس مرکز ملی اضطراری محو پولیو، از خانواده‌ها در این ولایات خواسته است که کودکان‌شان به شمول نوزادان و کودکان مهمان شان را واکسن کنند تا آنان از این بیماری کشنده‌ی پولیو در امان بمانند.

قابل ذکر است که از آغاز سال روان میلادی تا اکنون پنج واقعه مثبت پولیو در ولایت ننگرهار ثبت شده است. پیش از این نیز پنج کودک در ولسوالی‌های دوربابا، بتی‌کوت، کوت، نازیان و بهسود این ولایت به بیماری پولیو مبتلا شده بودند. از این میان یک کودک دختر پس از مبتلا شدن به بیماری پولیو نیز جان باخته است.

وزارت صحت عامه‌ی حکومت سرپرست چند وقت پیش گفته بود که در سال گذشته دو مورد مثبت فلج اطفال از ولایات پکتیکا و کنر گزارش شده بود که در مقایسه با چهار مورد در سال ۲۰۲۱ و ۵۶ مورد در سال ۲۰۲۰ کاهش قابل ملاحظه‌ای یافته است.

با این وجود سازمان جهانی صحت حدود یک ماه قبل گفته بود که ۴۲۰ هزار کودک در افغانستان، حداقل یک واکسن مهم را دریافت نکرده است. همچنان برای ۱۹۸ هزار کودک دیگر اصلاً واکسن تطبیق نشده است.

سازمان جهانی صحت تاکید کرد که اکنون زمان آن است که همه‌ی کودکان در افغانستان واکسن‌های ضروری را دریافت کنند.

کارزار تطبیق واکسن پولیو طی سال‌های گذشته به‌‌دلیل جنگ و درگیری در برخی از ولایت‌ها تطبیق نمی‌شد.

افغانستان و پاکستان تنها کشورهای اند که تا اکنون موفق به محو پولیو نشده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4732
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد