شورای امنیت سازمان ملل در مورد حقوق زنان افغان نشست برگزار می‌کند

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

لانا زکی نسیبه، نماینده دایمی امارات متحده‌ی عربی در سازمان ملل متحد می‌گوید که شورای امنیت این سازمان در ۲۱ ماه جاری میلادی نشستی را در مورد وضعیت کلی افغانستان و به ویژه حقوق زنان و دختران برگزار می‌کند.

خانم نسیبه در یک نشست خبری گفت که همه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد موضوع حقوق زنان و دختران افغانستانی موقف واضح و روشن دارند.

او تاکید کرد: «ما بر وضعیت افغانستان به ویژه حقوق زنان تمرکز خواهیم کرد، در مورد حقوق زنان که همه اعضای شورای امنیت در مورد آن موقف واضح دارند.»

وی در ادامه گفت: «با توجه به این اتفاق نظر، قطعنامه‌ی تصویب شد که نشان می‌دهد تلاش‌‌ها در مورد افغانستان باید ادامه پیدا کند، زیرا این یک موضوع اساسی است، امارات متحده‌ی عربی هم به عنوان عضو و رییس دوره‌ای این شورا تلاش خواهد کرد تا هماهنگی کشورهای عضو شورای امنیت را در مورد افغانستان حفظ کند.»

نماینده دایمی امارات متحده‌ی عربی در سازمان ملل متحد بارها از حکومت سرپرست به دلیل تبعیض و ظلم بر زنان و دختران افغان انتقاد کرده است.

این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش از این در ماه ثور سال جاری نیز نشست ویژه‌ای را در مورد افغانستان برگزار کرده بود. در آن نشست محدودیت بر تحصیل و کار زنان افغان از سوی حکومت فعلی نکوهش شده بود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد آن زمان طی یک قطعنامه‌ی تاکید کره بود که حکومت سرپرست باید حقوق تحصیلی و کاری زنان و دختران افغان را سلب نکند.

بیش از ۹۰ کشور جهان از این قطعنامه حمایت کردند.

در این قطعنامه آمده بود که ممنوعیت وضع شده از سوی حکومت فعلی بر کارکنان زن سازمان ملل متحد و زیر پا کردن حقوق بشر بر خلاف اصول انسانی است.

قابل ذکر است که وزارت اقتصاد حکومت سرپرست در ماه دسامبر سال گذشته میلادی، زنان را از کار در همه موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی منع کرده بود که پس از آن دفاتر سازمان ملل متحد نیز شامل این محدودیت شد و کارمندان زن این نهاد از رفتن به کار منع شدند.

همچنین بیش از ۶۰۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کرده‌ است. وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی نیز زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=3893
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد