داکتران بدون مرز: مردم در روستاهای بامیان به خدمات صحی دسترسی ندارند

2 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

سازمان داکتران بدون مرز اعلام کرده است که باشندگان روستاهای دورافتاده در ولایت بامیان به خدمات صحی و بهداشتی لازم دسترسی ندارند.

این نهاد امروز (پنج‌شنبه، ۱۱ جوزا) در توییتی نوشته است که پس از سقوط حکومت پیشین، دسترسی روستائیان به خدمات اولیه صحی در ولایت بامیان «دشوار» شده است.

در گزارش داکتران بدون مرز آمده است که ۹۰ درصد مناطق ولایت بامیان کوهستانی است و در سال جاری تنها هشت مرکز صحی جدید ایجاد شده است.

سازمان داکتران بدون مرکز گفته است که این منطقه محل زندگی جامعه هزاره است؛ قومی از لحاظ تاریخی به حاشیه رانده شده و هنوز فقیر که در روستاهای کوچک و دورافتاده بدون دسترسی کافی به مراقبت‌های صحی اولیه زندگی می‌کنند.

این نهاد علاوه کرد که تخمین زده می‌شود که در سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از ۴۰ درصد از زنانی که برای اولین‌بار در ولایت بامیان مادر شده‌اند، نوزاد خود را در خانه و بدون مراقبت صحی لازم به دنیا آورده‌اند.

طبق معلومات این نهاد، تا اکنون بیش از یک هزار و ۲۰۰ مشاوره‌ی ‌قبل از تولد و پس از زایمان و بیش از سه‌هزار و ۴۰۰ «مشاوره اطفال» به روستائیان بامیان ارائه کرده است.

این سازمان افزوده است که یک هزار و ۲۰۰ کودک را از نظر سوءتغذیه بررسی کرده و ۷۵ درصد از بیمارانی با مشکلات صحی پیچیده را به شفاخانه ولایتی بامیان ارجاع داده‌اند.

داکتران بدون مرز اعلام کرد که در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۳ میلادی خدمات خود را در ولایت بامیان و مناطق دور دست بیشتر توسعه خواهد داد.

قابل ذکراست که ولایت بامیان در مرکز افغانستان واقع شده و این ولایت یکی از محروم‌ترین ولایات کشور به شمار می‌رود و ساکنان آن علاوه بر خدمات صحی، به بسیاری از خدمات اولیه دیگر نیز دسترسی ندارند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=3883
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد