۱۵۰ صنف آموزشی محلی با حمایت مالی یونیسف در پکتیا ایجاد شد

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

مسوولان در ریاست معارف ولایت پکتیا می‌گویند که ۱۵۰ صنف آموزش ابتدایی محلی برای صدها دختر و پسر در مرکز و چندین ولسوالی این ولایت با حمایت مالی یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل ایجاد شده است.

عبدالوکیل خالد، رییس معارف پکتیا گفت که ۱۵۰ صنف آموزشی محلی توسط سازمان انکشاف افغانستان با هزینه‌ی مالی یونیسف ساخته شده است.

آقای خالد تاکید کرد که این صنف‌های آموزشی ابتدایی، در ولسوالی‌های زرمت، روحانی بابا، احمدآباد و سید کرم به شمول شهر گردیز، مرکز این ولایت، فعال شده که روند تدریس برای دانش‌آموزان عملاً جریان دارد.

او از ارقام دقیق شاگردان دختر و پسر جزییات ارائه نکرده، اما گفته است که این نخستین بار است، صنف‌های آموزشی محلی تحت نظر ریاست معارف، ساخته می‌شود که صدها دختر و پسر در آن آموزش‌های ابتدایی را فرا می‌گیرند.

رییس معارف ولایت پکتیا می‌گوید که این صنف‌ها برای کودکان بازمانده از آموزش، زمینه‌ی فراگیری آموزش‌های ابتدایی را فراهم کرده است.

همچنین وی از نهادهای کمک‌کننده خواست که صنف‌های آموزشی محلی را بیش از پیش در روستای دوردست تقویت کنند تا زمینه‌ی فراگیری آموزش به دیگر کودکان نیز محیا شود.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل برای دختران و پسران بازمانده از آموزش در سراسر افغانستان صنف‌های آموزشی محلی را برگزار کرده است.

این نهاد اخیراً گفته بود که تلاش دارد شمار صنف‌های آموزشی محلی را تا پایان سال روان میلادی، به ۲۱ هزار افزایش بدهد.

یونیسف افزوده بود که این سازمان با ایجاد صنف‌های آموزشی جامعه‌محور، زمینه‌ی دسترسی بیش از ۵۰۰ هزار دختر و پسر به آموزش را فراهم کرده است.

به گفته‌ی این سازمان، برای بسیاری از دختران افغان، صنف‌های آموزشی جامعه‌محور تنها راهی است که می‌توانند به مکتب بروند.

این در حالی است که بیش از ۶۰۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

همچنین وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

حکومت سرپرست بارها تاکید کرده است که ممنوعیت آموزش دختران دایمی نیست و پس از آماده‌کردن محیط مناسب شرعی، به آنان اجازه‌ی رفتن به مکتب داده خواهد شد.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=3779
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد