ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان: حکومت افغانستان به تعامل و گفتگو پابند نبوده و تعامل راه حل نیست

2 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان به اظهارات یکی از اشتراک‌کنندگان نشست شورای حقوق بشر که خواستار تعامل جامعه‌ی جهانی با حکومت فعلی شده، واکنش نشان داده و گفت که اگر حکومت سرپرست به تعامل و گفتگو پابند می‌بود تا اکنون باید به یکی از تعهداتش به جامعه‌ی جهانی عمل می‌کرد.

این جنبش با نشر اعلامیه‌ای گفته است که نگران دادن تریبون به افرادی است که تعامل با حکومت افغانستان را راه چاره می‌دانند.

روز گذشته (دوشنبه، ۲۹ جوزا) مدینه محبوبی، مدافع حقوق بشر در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که در مورد ارزیابی وضعیت زنان و دختران افغانستان برگزار شده بود، خواستار تعامل جهان با حکومت سرپرست شد.

خانم محبوبی گفته بود: «با مقام‌های حکومت سرپرست تعامل داشته باشیم تا آنان را وادار کنیم که به حقوق و امنیت فعالان، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر احترام بگذارند.»

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان به این اظهارات واکنش نشان داده و گفته است: «این صداها، ندای واقعی زنان افغانستان نیست و هیچ زنی که باور به کرامت انسانی داشته باشد گفتگو و تعامل با حکومت سرپرست را پیشنهاد نمی‌کند.»

همچنین این ائتلاف از ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر برای افغانستان و دوروتی استرادا، رییس گروه کاری مبارزه تبعیض به‌خاطر گزارش اخیر درباره‌ی وضعیت زنان و دختران افغانستان قدردانی و استقبال کرده است.

در اعلامیه آمده است که این گزارش همه جوانب زندگی زنان و دختران افغانستان در سایه حاکمیت حکومت فعلی را تحت پوشش قرارداده است، اما فقط شمه‌ای از زندگی زنان را به تصویر می‌کشد.

در ادامه افزوده شده است که حذف کلیه حقوق اساسی زنان از سوی حکومت فعلی، انواع خشونت مبتنی بر جنسیت، عدم دسترسی به مکانیزم‌های حمایتی و حفاظتی، محدودیت‌های اعمال شده، زندگی را برای زنان غیر قابل تحمل ساخته است.

زنان معترض می‌گویند که قصه‌های واقعی زنان از زندگی در این دوره سیاه دردناک‌تر از چیزی است که گزارش ذکر شده است.

همچنین ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان تاکید کرده است که تعامل دوساله کشورها با حکومت سرپرست هیچ نتیجه مثبتی در زندگی زنان و وضعیت حقوق بشر در افغانستان نداشته است.

این ائتلاف افزوده است که به کشورهای عضو در شورای حقوق بشر گوشزد می‌کند که از سیاست‌های خودداری کنند و دوگانه و آنچه که برای زنان در کشور‌های خود می‌خواهند را در حق زن افغانستان نیز روا بدارند.

در اعلامیه تاکید شده است که کشورها آپارتاید جنسیتی در افغانستان را نادیده نگیرند و در مقابل آن از تدابیر اصولی و قانونی استفاده کنند.

همچنین در ادامه آمده است که ‏ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان از تمام این کشورها خواسته است تا فراتر از صدور اعلامیه عمل نموده و در مقابل این فاجعه براساس اصول حقوق بشری مندرج در اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و منشور سازمان ملل واکنش نشان دهند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4332
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد