هیدر بار: گزارش شورای حقوق بشر در مورد زنان افغان غیر کاربردی است

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

هیدر بار، مسوول بخش زنان دیدبان حقوق بشر در واکنش به گزارش ریچارد بنت، گزارشگر‌ ویژه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مبنی بر صدور بیش از ۵۰ دستور محدود‌کننده علیه زنان و دختران از سوی حکومت افغانستان، گفته است که گزارش ریچارد بنت غیر کابردی می‌باشد.

خانم بار در توییتی نوشته این گزارش غیر کاربردی بوده، اما گشایش مهم برای بررسی استراتیژی جدید علیه حکومت سرپرست می‌باشد.

او تاکید کرد: «زمانی که دختران و زنان هر روز از تحصیل، کار، مراقبت‌های صحی، مشارکت سیاسی و همه چیز محروم می‌شوند، [گزارش تازه ریچارد بنت] چندان کاربردی به نظر نمی‌رسد، اما این گشایش مهمی برای فعالان است تا یک استراتژی جدید را امتحان کنند و حکومت فعلی باید نگران این باشند.»

با این وجود آقای بنت گفته است که گزارش او و گروه کاری تبعیض علیه زنان و دختران که اواخر ماه گذشته ترتیب شده، قرار است در نشست شورای حقوق بشر در روز (دوشنبه، ۲۹ جوزا) ارائه شود.

آقای بنت تاکید کرده بود که در این گزارش به «تبعیض گسترده و سیستماتیک علیه زنان و دختران در افغانستان و استقامت و توانایی آنان در برابر این سرکوب» پرداخته شده است.

در گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل آمده است که در هیچ گوشه جهان، حقوق زنان و دختران مانند افغانستان مورد حمله گسترده، نظام‌مند و فراگیر قرار نگرفته است.

در ادامه آمده است که رهبری حکومت فعلی از آغاز تسلط‌‌شان بر افغانستان، دست‌کم ۵۰ دستور محدودکننده‌ علیه زنان و دختران صادر کرده و وزارت امر به معروف و نهی از منکر نیز به‌حیث ناظر بر این روند و اداره استخبارات به‌عنوان قوه اجرایی در عملی کردن این سیاست‌ها از راه زور عمل کرده‌اند.

بربنیاد گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل، افسرد‌گی و افکار خودکشی میان دختران نوجوان بازمانده از آموزش افزایش پیدا کرده است و در کنار این موضوع، ازدواج‌های اجباری و کودک‌همسری، فروش و قاچاق کودکان نیز سیر صعودی داشته است‌.

این در حالی است که ۵۳مین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قرار است روز دوشنبه برگزار شود، نشستی که ریچارد بنت و گروه کاری تبعیض علیه زنان، گزارش مشترک‌شان در مورد وضعیت زنان افغانستان را در آن ارائه خواهند کرد.

در حالی خانم گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل را غیر کاربردی عنوان می‌کند که مکاتب عادی دختران، بیش از ۶۵۰  روز است که به روی آنان مسدود شده است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4252
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد