یوناما یا دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان به فرمان عدم فعالیت آرایشگاههای زنانه واکنش نشان داده و از حکومت سرپرست خواسته است که فرمان تعطیلی آرایشگاههای زنانه را فوری متوقف کند.
این سازمان در توییتی نوشته است که این محدودیت جدید حکومت فعلی بر حقوق زنان، بر اقتصاد کشور نیز تاثیر منفی میگذارد.
یوناما تاکید کرد که این دستور وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت فعلی همچنان با حمایت اعلامشده از کارآفرینی زنان در تضاد است.
دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان افزود: «با ذینفعانی که بهدنبال لغو محدودیتها هستند، در تعامل است.»
همچنین بخش زنان سازمان ملل متحد نیز در توییتی دستور تعطیلی آرایشگاههای زنان را «آخرین سرکوب حقوق، کارآفرینی و فرصتهای شغلی زنان» عنوان کرده است.
این سازمان بینالمللی افزوده است: «زنان باید بخشی از اقتصاد هر کشوری باشند تا راهی پایدار برای خروج از بحران ترسیم کنند و نتایج توسعه را بهبود بخشند.»
این در حالی است که وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت فعلی در آخرین فرمان محدودکنندهاش، دستور تعطیلی آرایشگاههای زنانه در شهر کابل و ولایتهای کشور را تا سوم ماه اسد، صادر کرده است.
در مکتوب آمده است که این دستور براساس هدایت شفاهی هبتالله آخوندزاده، رهبر حکومت فعلی صادر شده است.
حکومت سرپرست پیش از این نیز بر آرایشگاههای زنانه محدودیت و مقررات وضع کرده بودند. از جمله گفته بودند که زنان و دختران پیش از آرایش وضو بگیرند و حجاب اسلامی را رعایت کنند.
حکومت فعلی در کنار بستن آرایشگاههای زنانه، بیش از ۶۵۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر را از آموزش باز ماند.
همچنین در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.