مولوی عبدالکبیر: فارغان مدارس دینی مهارت و توانایی کار در ادارات دولتی را ندارند

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

مولوی عبدالکبیر، سرپرست رییس‌الوزرای حکومت سرپرست می‌گوید که فارغان مدارس دینی مهارت و توانایی کار در ادارات دولتی را ندارند، باید در نصاب مدارس دینی «علوم معاصر» نیز اضافه شود.

دفتر سرپرست رییس‌الوزرای حکومت سرپرست در رشته‌‌توییتی نوشته است که مولوی عبدالکبیر روز گذشته (چهارشنبه، ۲۴ جوزا) در دیدار با شیخ عبدالواحد طارق، رییس عمومی مدارس جهادی حکومت فعلی، این موضوع را مطرح کرده است.

در ادامه آمده است که آقای طارق «طرح اعمار تعمیرهای مدارس جهادی در هر ولایت» را با سرپرست رییس‌الوزرا شریک کرده است.

او در مورد دست‌آوردهای خود گفته که امسال در پنج ولایت افغانستان مدارس جهادی فعال شده و اعضای حکومت فعلی را جذب کرده است.

آقای عبدالکبیر در این دیدار گفته است: «علاوه بر دروس دینی در نصاب مدارس، علوم عصری نیز اضافه شود تا فارغ التحصیلان مدارس جهادی توانایی کار در ادارات را داشته باشند.»

سرپرست رییس‌الوزرا به توجه جدی حکومت فعلی به «مدارس جهادی» اشاره کرده و تاکید کرده است که این مدارس «نیاز روز» هستند.

او افزود که مدارس جهادی تنها به تدریس تکیه نکنند، بلکه در بخش علوم اسلامی به تحقیق و توسعه علوم نیز جای بدهند.

مولوی عبدالکبیر در حالی به این مشکل در مدارس دینی اشاره می‌کند که حکومت سرپرست پس از گرفتن قدرت، رهبری و مدیریت مناصب مهم اجرایی و فنی دولت از جمله بانک مرکزی افغانستان را به فرماندهانی با تحصیلات دینی و ملاها داده است.

این در حالی است که حکومت سرپرست پس از به دست گرفتن قدرت در افغانستان، در ماه اسد ۱۴۰۰، به صورت گسترده‌ دست به ایجاد مدارس دینی در سرتاسر افغانستان زده است.

سال گذشته وزارت معارف حکومت سرپرست اعلام کرده بود که در هر ولسوالی ۳ تا ۱۰ مدرسه دینی تاسیس خواهد کرد.

در حالی مسوولان حکومت سرپرست بر ساخت مدارس دینی تاکید دارند که مکاتب عادی دختران، بیش از ۶۴۰ روز است که به روی آنان مسدود شده است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستوران‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار کردن در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی منع شده‌اند.

همچنین حکومت سرپرست برای گسترش مدارس خود، برخی از مکان‌های تعلیمی و تاریخی را نیز به مدرسه جهادی تبدیل کرده است. چنانچه چندی قبل اعضای حکومت یک مدرسه جهادی را در ساختمان تاریخی و موزیم سراج‌العمارت ایجاد کرده بودند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4226
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد