بانک جهانی در تازهترین گزارشش گفته است که برخی از کشورهای منطقه، به ویژه افغانستان، از منظر اقتصادی صدمه دیده و بحران عمیق فعلی به گونهی دوامدار رشد این کشور را تضعیف میکند.
بانک جهانی نوشته است که فقر افغانستان را فرا گرفته و ۹۲ درصد نفوس این کشور به دلیل عواید ناکافی، غذای کافی برای خوردن ندارد.
در ادامه آمده است که فرصتهای درآمد در جریان سرمای شدید زمستان، در افغانستان تضعیف شده و این امر سبب پسرفت در بخشهای زراعت، ساختمانی و سایر فعالیتها شده است.
با این وجود این سازمان بینالمللی ابراز امیدواری کرده که با جریان یافتن دوبارهی کمکهای خارجی، انتظار میرود بازده رشد اقتصادی افغانستان در دو سال آینده مثبت شود.
با تسلط حکومت سرپرست و وضع محدودیتهای شدید علیه زنان و دختران در قسمت کار با نهادهای غیردولتی داخلی و بینالمللی و منع آموزش دختران، افغانستان بیش از پیش در بحران فقر و بیکاری فرو رفته است.
همچنین وضع تعزیرات اقتصادی کشورهای غربی، به ویژه ایالات متحده، و خشکسالیهای پیهم نیز به مشکلات اقتصادی و بحران بشری در افغانستان افزوده است.
اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد نیز هشدار داده است که در سال روان میلادی ۲۸.۸ میلیون نفر (دو سوم جمعیت افغانستان) برای زنده ماندن به کمکهای بشری نیاز خواهند داشت، چون این کشور سومین سال متوالی خشکسالی و دومین سال رکود اقتصادی شدید را تجربه میکند.
اوچا گفته که کمک به ۲۰ میلیون نفر از این تعداد اولویت دارد و برای کمک به آنها در شش ماه آینده به ۲.۲۶ میلیارد دالر نیاز فوری است.
همچنین یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل گفته است که ۲.۳ میلیون کودک در سال روان میلادی با سوتغذیه حاد مواجه هستند و از این جمله ۸۷۵ هزار کودک به درمان نیاز خواهند داشت.