پشتنه درانی، زن افغان جایزه‌ی «زن برتر» مجمع اقتصاد زنان را کسب کرد

6 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

پشتنه درانی، فعال حقوق بشر و مسوول نهاد آموختن (Learn)، جایزه‌ی «زن برتر» را از مجمع اقتصاد زنان به‌دلیل فعالیت‌هایش در عرصه‌ی برابری جنسیتی به‌دست آورده است. این جایزه به پشته درانی، زن افغانستانی و چهار زن دیگر از کشورهای مختلف در آمریکا، اهدا شد.

مجمع اقتصادی زنان با نشر بیانیه‌ای نوشته است که این جایزه به‌خاطر کارهای خانم درانی در پیش‌برد برابری و تلاش برای برابری جنسیتی به وی اهدا می‌شود.

همچنین خانم درانی نیز با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است: «جایزه‌ی زن برتر از زنانی تجلیل می‌کند که جرات رویاپردازی، شکستن موانع و ایجاد تغییرات مثبت را دارند.»

پشته درانی که درحال حاضر در آمریکا زندگی می‌کند، پیش از حاکمیت حکومت فعلی در افغانستان یک مکتب دخترانه را مدیریت می‌کرد. در حال حاضر خانم درانی به گونه‌ی آنلاین برای آموزش زنان و دختران در افغانستان کار می‌کند.

در وب‌سایت مجمع اقتصادی زنان در باره‌ی جایزه‌ی زنان استثنایی یا رهبران استثنایی برتر آمده است که این جایزه برای زنان و رهبرانی اهدا می‌شود که در تلاش‌های کارآفرینی و حرفه‌ای خود پیش‌گام و رهبر هستند و با صدا و دیدگاه متمایز الهام‌بخش و ابداع کننده، روایت جدیدی از رهبری در همه جنبه‌های زندگی هستند.

پشتنه درانی، پیش از این به عنوان یکی از برندگان جایزه‌ی سال ۲۰۲۱ کتگوری «رهبر نوظهور» بنیاد تالبرگ شناخته شده بود.

پیش از این نیز برخی از زنان افغانستانی به دلیل فعالیت‌های مختلف‌شان جایزه‌های بین‌المللی را به دست آورده بودند.

لیلا حیدری، بنیان‌گذار کمپ و مرکز آموزشی مادر چند روز پیش مدال شجاعت را از خانواده‌ی سلطنتی هلند به دلیل فعالیت‌هایش در زمینه‌ی آموزش دختران و درمان معتادان مواد مخدر به دست آورد.

حدود دو هفته پیش بنفشه یعقوبی، فعال حقوق بشر و حقوق معلولان از افغانستان یکی از برندگان جایزه‌ی بین‌المللی «زنان شجاع سال ۲۰۲۴» وزارت خارجه‌ی آمریکا معرفی شده بود.

در حالی زنان و دختران افغانستان در سراسر جهان مقام کسب می‌کنند که بیش از دو سال می‌شود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=11557
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد