اطلاعات و فرهنگ غور: خواهان توقف نشر و چاپ دانشنامه هزاره هستیم

11 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

عکس ارسالی به رسانه گوهرشاد

مولوی عبدالحی زعیم، رییس اطلاعات و فرهنگ حکومت سرپرست در ولایت غور از اقدامات اداره تحت امرش برای جلوگیری از انتشار دانشنامه هزاره خبر داده و گفت که دانشنامه هزاره «غوریان را هزاره و مناطق‌شان را هم تحت عنوان مناطق هزاره‌جات» ذکر کرده است.

آقای زعیم در صحبت با رسانه گوهرشاد گفت که روز گذشته (چهارشنبه، ۱۶ حوت) یک نشست خبری را در مورد چاپ و نشر دانشنامه هزاره با حضور شماری از فرهنگیان، نویسندگان، تاریخ‌نگاران و جوانان تحصیل‌کرده ولایت غور برگزار کرد.

او دانشنامه هزاره را «جعل هویت آشکار» در تاریخ غوریان خواند و تاکید کرد: «منابع بسیار و مهم درباره این‌که غوریان سنی حنفی مذهب و شافعی مذهب و مناطق اصلی‌شان غور امروز یا همان غرچستان بوده، وجود دارد.»

وی افزود که دانشنامه هزاره «در بیرون از کشور و به حمایت مالی بیگانگان» چاپ شده است.

رییس اطلاعات فرهنگ ولایت غور نویسندگان این دانشنامه را به «جعل هویت» متهم کرد و گفت که آن‌ها «غوریان را هزاره و مناطق‌شان را هم تحت عنوان مناطق هزاره‌جات عنوان نمودند که این خود یک خیانت بزرگ در حق یک ملت است‌ که‌ تاریخ پر شکوه‌شان بر همه به خصوص مورخین هویدا است.»

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در غور افزود که اداره تحت فرمان او تاکنون اقداماتی در راستای جلوگیری از پخش این کتاب انجام داده است و در آینده نزدیک نیز کمیته‌ا‌ی از طریق این اداره با هماهنگی رهبری اداره محلی و فرهنگیان غور تشکیل می‌شود تا به استناد منابع معتبر و مختلف این کتاب را مرحله به مرحله رد کنند.

دانشنامه هزاره

آقای زعیم تاکید کرد که این اداره با ارسال نامه‌ای به وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت سرپرست «خواهان متوقف شدن» نشر دانشنامه هزاره در داخل و خارج از افغانستان شده است.

او تاکید کرد که از طریق سفارت افغانستان در ایران نیز مکتوبی به چاپ‌خانه‌های ایران ارسال خواهد کرد تا این کتاب را چاپ نکنند.

تا اکنون مسوولان دانشنامه هزاره درباره ممنوعیت نشر این کتاب و ادعاهای این مقام محلی واکنش نشان نداده‌اند.

باید گفت که دانشنامه هزاره دایره‌المعارفی درباره تاریخ، فرهنگ، جامعه و چهره‌های هزاره است که جلد نخست آن در سال ۱۳۹۷ منتشر شد. این کتاب با مشارکت گروهی از پژوهشگران زیر نظر شورای علمی «بنیاد دانشنامه هزاره» تهیه و منتشر شده است.

چاپ و انتشار این کتاب در پنج سال اخیر نقدهای مثبت و منفی زیادی در پی داشته است. در هفته‌های اخیر این کتاب موضوع بحث‌های داغی در میان چهره‌های شناخته در شبکه‌های اجتماعی بوده است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=11245
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد