سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان به مناسبت هشت مارچ، روز جهانی زن اعلام کرده است که در بیش از نیمی از کشور، صدای زنان خاموش شده است.
این سازمان با نشر گزارشی گفته است که در ۱۹ ولایت افغانستان، هیچ خبرنگار و کارمند رسانهای زن فعالیت نمیکند.
در گزارش آمده است که پس از روی کار آمدن حکومت سرپرست، از ۲۴۸ شبکه تلویزیونی در زمان جمهوریت، اکنون فقط ۶۸ شبکه فعالیت دارد.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان گفت که همچنان از ۴۳۸ رادیو فقط ۲۱۱ رادیو و از ۹۱ روزنامه اکنون تنها ۱۳ روزنامه در افغانستان نشرات دارد.
آمار و اطلاعات سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان نشان میدهد که در حال حاضر کمتر از ۶۰۰ خبرنگار زن در افغانستان کار میکنند.
در گزارش آمده است که رسانههای داخل کشور با سانسور، محدودیتها و موانع روبرو هستند.
این سازمان گفت که چالشهای امنیتی و خطرات کار رسانهای، مشکلات اقتصادی و نبود زمینهی کار، وضع محدودیتهای روزافزون بر کار رسانهها و خبرنگاران و در نتیجه مسدود شدن شمار زیادی از رسانهها، حدود یک هزار خبرنگار و کارمند رسانهای را مجبور به ترک کشور کرده که بیشترین آنها در کشورهای همسایه در وضعیت دشوار اقتصادی و سرنوشت مبهم، روزگارشان را سپری میکنند.
در ادامه گفت که شماری نیز با اندکی خوش- اقبالی به کشورهای اروپایی و آمریکا و یا کانادا مهاجر شدهاند و با اینکه از وضعیت اقتصادی نسبتا مناسبتری برخوردارند و نگرانی از اتمام موعد ویزا یا اسناد اقامتی ندارند اما چالش زبان و دور ماندن از حرفه و مسلک خبرنگاری آنها را در وضعیت ناآرام روحی و روانی قرار داده است.
باید گفت که در بیش از دو و نیم سال گذشته، گزارشهای متعددی از بسته شدن رسانهها، هجوم بر رسانهها، بازداشت و ضربوشتم خبرنگاران و کارمندان رسانهها منتشر شده است.
سازمان حمایت از خبرنگاران گفته حکومت سرپرست«با کوچکترین بهانه» خبرنگاران و کارمندان رسانهها را تهدید و زندانی میکنند.