کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل: از اعدام‌های اخیر در افغانستان وحشت‌زده شده‌ایم

11 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

عکس: شبکه‌های اجتماعی

کمیساریای عالی حقوق‌‌بشر سازمان ملل متحد به اعدام‌های اخیر از سوی حکومت سرپرست واکنش نشان داده و خواستار توقف فوری مجازات اعدام و تنبیه‌بدنی افراد متهم توسط حکومت فعلی در افغانستان شده است.

جرمی لارنس، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق‌‌بشر سازمان ملل متحد با نشر اعلامیه‌ای گفته است: «ما از اعدام سه نفر در استادیوم‌های ورزشی در افغانستان در هفته‌ی گذشته وحشت‌زده شده‌ایم.»

او تاکید کرد که از زمان تسلط دوباره‌ی حکومت فعلی بر افغا‌نستان، پنج نفر بر اساس تصمیم سیستم قضایی و با تایید ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر حکومت سرپرست در ملأ عام اعدام شدند.

وی افزود: «اعدام در ملأ عام نوعی رفتار یا مجازات ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز است. این‌گونه اعدام‌ها ماهیت خودسرانه دارد و در تضاد با حق حیات بر اساس میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که افغا‌نستان نیز یکی از اعضای آن است، قرار دارد. این اعدام‌ها باید فورا متوقف شوند.»

آقای لارنس همچنان در بخشی از اعلامیه به شلاق زدن افراد در ملأ عام از سوی حکومت فعلی در روزهای اخیر در ولایت‌های لغمان و بلخ واکنش نشان داده است.

سخنگوی کمیساریای عالی حقوق‌‌بشر سازمان ملل متحد: «تنبیه‌بدنی همچنین نوعی رفتار یا مجازات ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز است که بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر ممنوع است.»

وی گفت: «ما از حکومت سرپرست می‌خواهیم که تا هرگونه مجازات بعدی اعدام را متوقف و برای ممنوعیت این مجازات به سرعت اقدام کنند.»

او علاوه کرد که تنبیه‌بدنی نیز باید متوقف شود و حکومت فعلی دادرسی عادلانه، به‌ویژه دسترسی به وکیل مدافع را برای هرکسی که با اتهامات جنایی مواجه می‌شود، تضمین کنند.

این در حالی است که حکومت سرپرست روز پنج‌شنبه هفته‌ی گذشته دو مرد متهم به قتل را در یک ورزشگاه در مرکز غزنی با حضور صدها «تماشاچی» اعدام کردند.

همچنین روز دوشنبه‌ی هفته‌ی جاری نیز یک مرد متهم به قتل را در یک ورزشگاه در جوزجان اعدام کردند.

حکومت فعلی پیش از این دو مورد حکم اعدام را در ولایت‌های فراه و لغمان اجرا کرده بودند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=11047
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد