دیدبان حقوق بشر: اقدام جایگزینی مکاتب معمولی با مدارس جهادی در افغانستان کاملا غیرقابل قبول است

11 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

هیدر بار، مدیر بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر به محدویت آموزش دختران و زنان در افغانستان واکنش نشان داده و می‌گوید اقدام حکومت سرپرست برای«جایگزینی» مدارس جهادی دخترانه و پسرانه به جای مکاتب معمول «کاملا غیرقابل قبول» است.

خانم بار این اظهارات را در واکنش به سخنان منصور احمد، سخنگوی وزارت معارف حکومت فعلی مبنی بر عدم «محدودیت سنی» برای تحصیل دختران در مدارس جهادی زیر نظر این وزارت در حساب کاربری ایکس خود مطرح کرده است.

همچنین پیش‌تر رزا اوتونبایوا، نماینده یومانا یا دبیرکل سازمان ملل متحد در کابل، در سخنرانی خود در جلسه شورای امنیت گفت که «شواهد زیادی» به دست این نهاد رسیده که دختران «بیشتر و بیشتر» و «در هر سنی»، می‌توانند در مدارس جهادی تحصیل کنند.

خانم اوتونبایوا تاکید کرد: «هنوز کاملا روشن نیست که به هر حال یک مدرسه جهادی چه شکلی است، [از جمله] اگر یک برنامه درسی استاندارد وجود دارد که اجازه آموزش مضامین مدرن را بدهد، و چه عده از دختران می‌توانند در این مدرسه‌ها تحصیل کنند.»

در عین حال، منصور احمد، سخنگوی وزارت معارف به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که «هیچ محدودیت سنی» برای تحصیل دختران در مدارس مذهبی زیر نظر این وزارت وجود ندارد، تنها با این شرط که دختران باید متناسب با شرایط سنی خود در کلاس‌ها شرکت کنند.

آقای احمد تاکید کرد: «اگر سن‌ [دختری] با کلاس متناسب نباشد و خیلی بالا باشد، اجازه ندارند».

به گفته‌ی او، «مدارس جهادی شرایطی مانند مکاتب دارند که زنان سن بالاتر اجازه شرکت در کلاس‌های پایین‌تر را ندارند.»

او در مورد مدارس جهادی خصوصی، که حکومت سرپرست راه‌اندازی کر‌ده‌ هم، گفته است که برای تمام سنین محدودیتی ندارند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که حدود ۲۰‌ هزار مدرسه جهادی در افغانستان فعالیت دارند و سیزده هزار و پانصد مدرسه زیر نظر حکومت فعلی است.

رزا اوتونبایوا می‌گوید که بنا به گزارش‌ها وزارت معارف در حال ارزیابی سرفصل‌های درسی این مدارس مذهبی و همچنین مکاتب/مدارس عمومی است.

او افزود که مسوولان حاکم در افغانستان همچنان به ما می‌گویند که در حال کار روی ایجاد شرایطی هستند که به دختران اجازه بازگشت به مکتب را بدهند. اما زمان در حال سپری شدن است در حالی که یک نسل از دختران پشت سر گذاشته شده‌اند.

این در حالی است که پارسال مقام‌های وزارت معارف گفته بودند که در بیش از ۲۵ ولایت کشور یک مدرسه جهادی مرکزی با ظرفیت جذب یک هزار نفر تاسیس کرده‌اند و طرح ایجاد سه تا ده مدرسه در هر ولسوالی را روی دست دارند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=9405
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد