دیدبان حقوق بشر: سیاست‌های اشتباه آموزشی حکومت سرپرست به پسران و دختران آسیب می‌رساند

10 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

در ادامه‌ی وضع محدودیت بر آموزش و تحصیل در افغانستان، دیدبان حقوق بشر اعلام کرده است که سیاست‌های اشتباه حکومت فعلی در عرصه‌ی آموزش و تغییرات واپس‌گرای برنامه درسی در کشور به آموزش پسران، دختران و زنان آسیب می‌رساند.

این سازمان با نشر گزارشی در مورد سیستم آموزشی تحت حاکمیت حکومت فعلی در افغانستان گفته است که این سیاست و تغییرات آموزشی نادرست منجر به افزایش ترس در مورد حضور در مکتب برای دانش‌آموزان و از دست دادن امیدشان به آینده شده است.

در ادامه آمده است که این عمل‌کرد حکومت سرپرست، خطر ایجاد یک نسل از دست رفته در افغانستان افزایش می‌دهد.

دیدبان حقوق بشر در این گزارش تاکید کرد که دولت‌های مرتبط و آژانس‌های سازمان ملل متحد باید از حکومت فعلی بخواهند که به ممنوعیت تبعیض‌آمیز آموزش و تحصیل دختران پایان دهند و از نقض حقوق پسران برای آموزش و تحصیل با کیفیت دست بردارد.

در گزارش آمده است که تغییرات آموزشی تحت حاکمیت حکومت فعلی، شامل اخراج معلمان زن از مکاتب، افزایش استفاده از تنبیه بدنی و «تغییرات قهقرایی» در برنامه درسی است.

این سازمان می‌گوید که ممنوعیت‌های آموزش و تحصیل زنان و دختران از سوی حکومت فعلی، سرفصل‌های جهانی را به خود اختصاص داده است؛ اما آسیب جدی که به سیستم آموزشی پسران طی این مدت وارد شده است، کم‌تر مورد توجه قرار گرفته است.

از سویی هم، سحر فطرت، دستیار پژوهشگر حقوق زنان در دیدبان حقوق بشر و نویسنده این گزارش گفته است: «حکومت فعلی آسیب‌های جبران ناپذیری به سیستم آموزشی افغانستان برای پسران و همچنین دختران وارد می‌کند.  آن‌ها با آسیب‌رساندن به کل سیستم آموزشی در کشور، خطر ایجاد نسل گمشده‌ای را دارند که از آموزش با کیفیت محروم هستند.»

او تاکید کرد که حکومت فعلی تمام معلمان زن را از مکاتب پسرانه اخراج کرده‌اند و بسیاری از پسران را مجبور کرده‌اند که توسط معلمان فاقد صلاحیت آموزش ببینند یا حتی در صنف‌های درس بدون معلم بنشینند.

وی افزود که تنبیه بدنی از جمله لت‌وکوب کردن به دلیل کوتاهی مو یا تخلف از لباس یا داشتن تلفن همراه افزایش نگران کننده‌ای داشته است.

دید‌بان حقوق بشر گفته است که برای تهیه این گزارش، با ۲۲ دانش‌آموزش پسر و پنج تن از والدین دانش‌آموزان در کابل، بلخ، هرات، فراه، پروان، بامیان، ننگرهار و دایکندی گفتگو کرده است.

براساس معلومات این گزارش، حکومت سرپرست دانش‌آموزان پسر را به دلیل انتخاب سبک مو، نوع لباس پوشیدن و داشتن تلفن همراه مورد لت‌وکوب قرار داده‌اند و داشتن موسیقی در تلفن همراه نیز منجر به لت‌وکوب آنان از سوی حکومت فعلی شده است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=8988
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد