یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که اتحادیه اروپا ۲۵ میلیون یورو به این صندوق برای بهبود محیطهای آموزشی مکاتب افغانستان کمک کرده است.
یونیسف امروز (چهارشنبه، ۱۵ قوس) با نشر اعلامیهای گفته است که بسیاری از مکاتب به اندازهی کافی آموزگاران واجد شرایط، امکانات آب و بهداشت، مواد آموزشی و دیوارهای احاطه ندارند.
در ادامه آمده است که کمک اتحادیه اروپا کیفیت زیرساخت موجود در ۳۸۵ مکتب ابتدایی دولتی را بهبود خواهد بخشید.
یونیسف به نقل از رافائلا آیودیس، سرپرست نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان نوشته است که صنفهای درسی باید مانند خانهی دوم برای کودکان احساس شود.
او تاکید کرد که وقتی صنفهای درسی مورد علاقهی کودک و ایمن باشد، کودکان انگیزهی یادگیری پیدا میکنند و تعدادشان نیز افزایش مییابند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد افزود که حدود نیمی از کودکان در افغانستان در مکتب نیستند، و آنانی که در مکتب هستند، به کیفیت پایین یادگیری دسترسی دارند.
یونیسف میگوید که بر اساس سروی خوشهای در سالهای۲۰۲۳-۲۰۲۲ میلادی، تنها ۱۳.۶ درصد از کودکان در صنفهای دوم و سوم مهارتهای ابتدایی خواندن را بدست آوردهاند و تنها ۱۸ درصد آنان مهارتهای اساسی حساب را یاد دارند.
این نهاد سرمایهگذاری مستمر بر مکتبها برای حمایت از دختران و پسران را مهم خوانده است.
به گفتهی این سازمان: «آموزش همچنان یک چراغ امید برای دختران و پسران در افغانستان است.»
در حالی یونیسف از کمک اتحادیه اروپا برای مکاتب افغانستان خبر میدهد که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.