در ادامهی اخراج پناهجویان غیرقانونی از پاکستان، برنامه جهانی غذا نگرانی شدیدش را از کمبود بودجه برای کمکرسانی به این مهاجران و دیگر افراد نیازمند در افغانستان ابراز کرده است.
این سازمان گفته است که برای رسیدگی به بحران کمبود غذا در افغانستان، به کمک مالی فوری نیاز دارد.
در ادامه آمده است: «ما به ۲۶.۳ میلیون دلار در مرحله اول برای کمک به افرادی که مطمئن نیستند چگونه از زمستان ویرانگر جان سالم به در ببرند نیاز داریم.»
در ادامه آمده است که از ماه اکتبر تا اکنون بیش از ۳۷۰ هزار نفر به ترک خانههای خود در پاکستان و بازگشت به افغانستان مجبور شدهاند.
سازمان بینالمللی مهاجرت با اشاره به این نکته که آوارگان داخلی نیز در تشدید بحران انسانی در افغانستان تاثیر دارند، گفت: «افغانهایی که از پاکستان بازمیگردند با آیندهای بهشدت نامطمئن روبرو هستند.»
مسوولان برنامه جهانی غذا در آخرین سفری که به دو گذرگاه مرزی میان افغانستان و پاکستان داشتهاند، وضعیت بازگشتکنندگان را بهشدت بحرانی توصیف کردهاند.
مسوولان این سازمان گفتهاند، مهاجرانی که از پاکستان بازمیگردند، بهجز کمک مالی اندکی که این سازمان به آنان میدهد و مقداری بیسکویت غنیشده، چیز دیگری برای ادامه زندگی ندارند.
این در حالی است که این سازمان در سال ۲۰۲۳ با کمبود شدید بودجه مواجه است و از ماه اکتبر مجبور شده کمک غذایی اضطراری به ۳۰ میلیون نیازمند در افغانستان را به ۱۰ میلیون نفر کاهش دهد.
در بیانیه این سازمان آمده است: «ما از هر پنج نفری که برای زنده ماندن به حمایت ما نیاز دارند، فقط یک نفر را می توانیم حمایت کنیم.»
همچنین هیسا ویلی، مدیر کشوری برنامه جهانی غذای سازمان ملل گفت: «بازگشت اجباری در بدترین زمان برای خانوادههایی که در حال حاضر برای زنده ماندن تلاش میکنند و تقریباً هیچ دارایی و جایی برای رفتن ندارند اتفاق میافتد.»
وی تاکید کرد که خانوادههای بازگشته در واقع شمارش معکوس را آغاز کردهاند و مطمئن نیستند که از زمستان سخت نجات یابند.
او از کمبود شدید بودجه برای رسیدگی به این افراد خبر داد و گفت: «در حال حاضر بهشدت کمبود بودجه داریم و بدون بودجه اضافی نمیتوانیم به حمایت خود از این خانوادهها که با چند چیز اولیه و مقداری نان به سوی مرز سفر میکنند، ادامه دهیم.»