گفتگوهای امنیتی هرات؛ گروه‌های افراطی اصلی‌ترین تهدید برای زبان فارسی اند

1 سال قبل
زمان مطالعه 1 دقیقه

در یازدهمین دور گفتگوهای امنیتی هرات، در میز گفتگوی «نوروزستان؛ ایران‌شهر و همیشگی همسایگان»، عبدالله رهنما، مشاور مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست‌جمهوری تاجیکستان اعلام کرده است که اصلی‌ترین تهدید برای ایران‌شهر و زبان فارسی، گروه‌های افراطی و ایدئولوژی افراطی هستند.

آقای رهنما امروز (سه‌شنبه، ۷ قوس) در روز دوم گفتگوهای امنیتی هرات گفت که سه کشور فارسی‌زبان (افغانستان، ایران و تاجیکستان)، ارزش‌های فرهنگی-تمدنی را اولویت نمی‌دانند و از این میان، دو کشور توسط حاکمان مذهبی اداره می‌شوند و این یک تهدید است.

او در این نشست، به ملاقات اخیر مقام‌های حکومت سرپرست و ایران اشاره کرده و گفت که مقامات حکومت فعلی برای فهمیدن زبان فارسی در ایران، با خود مترجم می‌برند.

انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان که برگزارکننده‌ی گفتگوهای امنیتی هرات است، اظهارات عبدالله رهنما را در حساب کاربری ایکس خود منتشر کرده است.

از سویی هم، جاوید احور، از دیگر حاضران میز گفتگوی «نوروزستان؛ ایران‌شهر و همیشگی همسایگان» گفته است که زبان و نام‌های فارسی در طول تاریخ بارها مورد تبعیض سیستماتیک قرار گرفته و حذف شده است.

آقای احور تاکید کرد: ««تاریخ‌های دوره‌های مختلف به زبان فارسی نوشته شده‌اند، اما حاکمان تلاش‌ کرده‌اند تا ریشه‌ها را تضعیف ساخته و از بین ببرند.»

در این میز گرد نظیف شهرانی، استاد مردم‌شناسی و پژوهشگر اقوام افغانستان نیز حضور داشته و گفته است که در دوره‌ی استعمار حوزه‌ی زبان فارسی از هم پاشید.

او افزوده است: «فرهنگ سیاسی هویت‌ها را از هم پاشید و کشورها را زیر نام اقوام به‌وجود آورد.»

یازدهمین دور نشست امنیتی هرات با حضور ده‌ها تن از کشورهای مختلف در شهر دوشنبه تاجیکستان در حال برگزاری است.

این نشست که بامداد روز گذشته آغاز شد، قرار است امروز پایان یابد.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=8788
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد