اوچا یا دفتر هماهنگکننده ویژه کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان اعلام کرده است که این کشور یکی از پرچالشترین کشورها برای زنان و دختران است.
این نهاد با نشر روایتی یکی از زنان اهل افغانستان، گفته است که این کشور یکی از دشوارترین کشورهای جهان برای زنان و دختران میباشد.
در ادامه آمده است که از ماه آگوست سال ۲۰۲۱ میلادی، به این طرف موانع پیش روی زنان و دختران در افغانستان از نظر شخصی و حرفهای بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
اوچا میگوید که از ازدواجهای زودهنگام، کار کودکان، خشونت خانوادگی و استثمار و سوءاستفاده جنسی بهعنوان اصلیترین خطرات برای زنان و دختران در افغانستان میباشد.
در حالی دفتر هماهنگکننده ویژه کمکهای بشردوستانه سازمان ملل برای افغانستان، این گفتهها را مطرح میکند که حکومت سرپرست از بدو تسلطشان بر کشور آموزش، تحصیل و کار زنان را منع کردند.
هرچند جامعهی جهانی بارها برای بهرسمیتشناسی حکومت فعلی، رعایت حقوق بشر و زنان در افغانستان را بهعنوان پیششرط مطرح کردهاند، اما حکومت سرپرست دستکم تا کنون به این خواست جامعه جهانی توجه چندانی نکرده است.
حکومت فعلی نهتنها به خواستهای مکرر جامعهی جهانی توجهی نکرده است، بلکه طی دو سال گذشته دهها تن از زنان معترض به محدودیتهای شدید علیه زنان را لتوکوب، بازداشت، شکنجه و زندانی کردهاند.
همچنین این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.