استقبال رینا امیری از قطع‌نامه شورای امنیت: محدودیت علیه زنان افغان ظالمانه است و باید لغو شود

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی آمریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان با استقبال از قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل گفته است که محدودیت‌های حکومت سرپرست، حقوق بیش از نیمی از جمعیت افغانستان را نمی‌پذیرد و این اقدامات ظالمانه باید فوراً لغو شود.

خانم امیری در توییتی نوشته است: «قطع‌نامه شورای امنیت در محکومیت سرکوب شدید زنان و دختران افغان توسط حکومت فعلی، موضع ما را روشن می‌کند.»

او تاکید کرد: «ما محدودیت‌های حکومت سرپرست، بر حقوق بیش از نیمی از جمعیت افغانستان را نمی‌پذیریم. این اقدامات ظالمانه باید فوراً لغو شود.»

وی افزود: «همه ما باید صدای آن‌ها [زنان و دختران افغان] را تقویت کنیم و از فراخوان آن‌ها برای مشارکت معنادار و رسمی حمایت کنیم.»

از سویی هم، توماس ویست، نماینده‌ی ویژه‌ی آمریکا در امور افغانستان می‌گوید که جهان با محکومیت تصمیم‌های سرکوب‌گرانه حکومت سرپرست علیه زنان و دختران پیام واضحی به آن‌ها فرستاده است.

آقای ویست قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل را یک قطع‌نامه با «قدرتمند» خوانده است.

همچنین وی افزود که ٢٧ نفر از حامیان این قطع‌نامه اعضای سازمان همکاری اسلامی هستند.

نماینده‌ی ویژه‌ی آمریکا این وحدت را در پشتیبانی از مردم افغانستان ستود و خاطرنشان کرد که پیام واضحی به حکومت سرپرست و جهان ارسال کرده است.

این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد روز گذشته (پنج‌شنبه، ۷ ثور) با صدور قطع‌نامه‌ای، محدودیت‌های وضع‌شده از سوی حکومت فعلی بر حق کار و آموزش زنان و دختران افغان را محکوم کرده و از آنان خواستند تا ممنوعیت‌های اعمال‌شده را لغو کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد از حکومت سرپرست خواسته است تا تمام محدودیت‌هایی را که زنان و دختران را از حقوق بشری و آزادی‌های اساسی آنان مانع می‌شوند، لغو کند.

قطع‌نامه همچنان از همه کشورها و سازمان‌ها خواسته تا از نفوذ خود، مطابق با منشور ملل متحد، برای حذف این محدودیت‌ها استفاده کنند.

در حالی شورای امنیت تصمیمات حکومت افغانستان را محکوم می‌کند که حدود یک ماه قبل حکومت فعلی کار زنان در دفاتر سازمان ملل در افغانستان را ممنوع اعلام کرد.

وزارت اقتصاد حکومت سرپرست قبلاً نیز کار زنان و دختران در موسسات غیردولتی ملی و بین‌المللی را نیز منع کرده بود.

همچنین بیش از ۵۵۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است. وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=3064
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد