منابع محلی از ولایت بامیان میگویند که کوچیهای مسلح با همکاری مقامهای محلی حکومت سرپرست این ولایت در ولسوالی ورس، درختان و فضای سبز یک مکتب را تخریب کردهاند.
منبع در صحتب با رسانه گوهرشاد گفت که کوچیها (یکشنبهشب، ۹ میزان) به محوطه فضای سبز مکتب «پتاب سراب» ولسوالی ورس هجوم برده و درختان آن را قطع کردند.
منبع گفت که کوچیها، ساکنان محل را که تلاش داشتند مانع قطع درختان شوند، به مرگ تهدید کرده و گفتهاند که در حکومت فعلی «تاریخ مردم هزاره» تمام شده است.
منابع محلی میگویند که این مکتب همراه با یک لیسه دخترانه، لیسه زراعت، ۱۰۹ باب دکان و ۳۰ غرفه در بازار «بند کوسه» ولسوالی ورس ولایت بامیان قرار دارد.
همچنین ویدیویی که در شبکههای اجتماعی نشر شده است، دیده میشود که ساکنان محل در مسجد جامع روستا تجمع کرده و به هجوم کوچیها و تخریب درختان مکتب اعتراض میکنند.
همچنین شماری از رسانهها نوشته است که کوچیها مسلح بودهاند و با زور اسلحه، مانع ایستادگی مردم محل و تلاش آنان برای حفظ درختان مکتب شدهاند.
در گزارش رسانهها آمده است: «کوچیهای مسلح درختان مکتب را قطع کردند. آنان شبانه آمدند و درختان را قطع کردند.»
باید گفت که کوچیها، ادعای مالکیت بخشهایی از مناطق هزارهنشین را در ولسوالی ورس دارند و از ساکنان بومی این منطقه خواستهاند که املاکشان را ترک کنند.
همچنین در گزارش رسانهها آمده است که ساکنان منطقهی سفید نهور سراب ادعا میکنند که کوچیها به آنها هشدار دادهاند که مغازهها و غرفههای خود را در بازار بند کوسه نیز ترک کنند.
از سویی هم، صبور فرزان سیغانی، سخنگوی والی بامیان با تایید این رویداد به رسانه گوهرشاد گفت که این رویداد در اسرع وقت توسط نیروهای پولیس آن منطقه حل و از منازعات بیشتر جلوگیری شده است.
آقای سیغانی تاکید کرد: «هیچ کسی اجازه ندارد مسائل را با خشونت به پیش ببرد.»
وی در این که کوچیهای مسلح از طرف کدام یا مقام حمایت میشدند، جزییات ارائه نکرده است.
درگیری و دعوی حقوقی کوچیها با مردم چندین ولایت هزارهنشین پس از حاکمیت حکومت فعلی به شدت افزایش یافته است.
کوچیها در چندین ولایت با باشندگان درگیر شده و ادعای مالکیت بر زمینها و علفچرهای مردم بومی را کردهاند. همچنین صدها خانواده بهدلیل فشار کوچیها از چندین ولایت کوج اجباری داده شدهاند.
این در حالی است که چند وقت پیش مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رییسالوزرای حکومت سرپرست گفته بود که برای حل مشکل بین کوچیها و هزارهها در پرتو شریعت و قانون راهحل پیدا میکند.
در حالی کوچیها چندین باشندهی دایکندی را لتوکوب میکنند که اخیراً گزارشهای زیادی از حضور کوچیها در مناطق مختلف هزارهنشین، از جمله بهسود، دایکندی، لعلوسرجنگل، بامیان و ناهور پخش شده است.
قابل ذکر است که کوچیها براساس دستورهایی که در زمان عبدالرحمان خان و حبیبالله خان صادر شده، هر ساله در فصل بهار برای استفاده از چراگاههای هزارهجات به این منطقه میروند.