در ادامهی وضع محدودیت بر کار و آموزش زنان و دختران و اذیت و آزار گروههای قومی و مذهبی، سنجی ورما، نماینده دایمی هند در سازمان ملل متحد، بر حفظ حقوق زنان، کودکان و اقلیتهای مذهبی در افغانستان تاکید کرده است.
خانم ورما در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که در بارهی افغانستان برگزار شده بود، سخنرانی میکرد، خواستار تشکیل حکومت فراگیر، مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر در افغانستان شد.
او در این نشست گفت: «ما معتقدیم که دستیابی به صلح و ثبات در افغانستان یک ضرورت فوری و مشترک است و نیاز به فداکاری جمعی ما دارد.»
وی افزود که این کشور به حمایت از مردم افغانستان ادامه داده و برای دانشجویان افغانستان بورسیههای تحصیلی را فراهم خواهد کرد.
همچنین نمایندگان برخی کشورهای دیگر نیز در نشست شورای امنیت از حضور گروههای تروریستی، نقض حقوق زنان و دختران و بحران بشری در افغانستان ابراز نگرانی کردند.
از این میان، فرید خوجه، نمایندهی آلبانیا و رییس دورهای شورای امنیت ملل متحد در جریان هفتادوهشتمین جلسهی عمومی سازمان ملل متحد از وضعیت فعلی افغانستان ابزار نگرانی کرده و گفت که رفتار حکومت فعلی با زنان در افغانستان «آپارتاید جنسیتی» است.
آقای خوجه تاکید کرد، وضعیت کنونی که زنان و دختران در افغانستان تجربه میکنند، قابل پذیرش نیست و آنچه از سوی حکومت فعلی علیه زنان جریان دارد، آپارتاید جنسیتی است.
در حالی کشورها و سازمانهای بینالمللی بر رعایت حقوق زنان و دختران افغانستان تاکید میکنند که در تازهترین مورد ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت فعلی گفته است که بحثها در نشست شورای امنیت سازمان ملل با بزرگکردن دو موضوع «کوچک و داخلی» منحرف شدند.
از نظر آقای مجاهد آموزش و کار دختران و زنان در افغانستان موضوعات کوچک و داخلی است که در نشست شورای امنیت سازمان ملل بیشتر روی آنان بحث شده است.