رسانههای بینالمللی گزارش دادهاند که در میان صدها مهاجر افغانستانی که پس از تسلط حکومت فعلی به نیوزلند آمدهاند، ۲۰ کودک بدون والدین نیز وارد این کشور شدهاند.
خبرگزاری نیوز۱ از نیوزلند با نشر گزارش گفته است که اکثر این کودکان در زمان پروسه تخلیه با خانوادههای بزرگ وارد این کشور شدند؛ اما پنج کودک از این کودکان بدون هیچ بزرگسالی به نیوزلند انتقال داده شدهاند.
در گزارش آمده است که آرزو نظری، یک تن از کودکانی است که تنها بهعنوان یک نوجوان ۱۵ ساله به نیوزلند انتقال داده شده است.
اداره مهاجرت نیوزلند میگوید که علیرغم نگرانی، هیچ وقت به این نتیجه نرسیده است که آرزو به گونهی قاچاقی وارد شده یا بهعنوان لنگر کودک استفاده شده است. اصطلاح لنگر کودک زمانی است که یک کودک خردسال به کشور دیگری فرستاده میشود، به این امید که بتواند والدیناش را پیدا کنند.
در ادامه آمده است که این خطر وجود دارد که هر تصمیمی برای یک فرد گرفته میشود، ممکن است بهعنوان یکرَویه برای سایر خردسالان بدون همراه نیز اجرا شود.
مقامات نیوزلندی گفتهاند که خطر جابجایی غیرقانونی کودکان در سراسر مرزهای افغانستان توسط قاچاقچیان کودک و قاچاقچیان مردم وجود دارد.
دولت نیوزلند در ماههای پس از ورود آنها، آزمایش (دیاِناِی) و تایید مدارک هویت، هفت نفر از این کودکان را دیده است که با والدینی که در هرج و مرج تخلیه توسط هواپیماهای مختلف انتقال داده شدند، دوباره یکجا گردیدند و حدود ۱۲ نفر تحت سرپرستی دادگاه خانواده هستند.
پائولا آتریل، رییس بخش حمایت از کودکان نیوزلند میگوید که در طول ۳۰ سال فعالیت خود در این نهاد اولین باری است که مقامات مجبور شدهاند با چنین واکنشی بشردوستانه برخورد کنند.
پائولا آتریل تاکید کرد که نهاد حمایت از کودکان نیوزلند بدون تغییر در سیاستهای مهاجرتی در تلاش است تا هر چه بهتر والدین را با فرزندانشان پیوند دهد.
او میگوید: «ما هر کاری که ممکن است برای پیوند مجدد انجام دادهایم تا مطمئن شویم که این ارتباطات قوی باقی میمانند. او میافزاید کودکان حق دارند در کنار اعضای خانواده خود باشند که در کنوانسیون کودکان مشخص شده است. در عین حال آنچه لازم است، در نظر گرفتن شرایط هر کودک است.»
این در حالی است که بعد از به قدرت رسیدن حکومت فعلی، دهها هزار نفر از شهروندان افغانستان به کشورهای اروپایی و غربی انتقال داده شدند که در این میان تعدادی از کودکان بیسرپست نیز منتقل شده است.