وزیران خارجه‌ی ۱۲ کشور جهان: اقدامات حکومت افغانستان برای حذف زنان از جامعه‌ در جهان بی‌مانند است

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

در ادامه‌ی وضع محدودیت‌های شدید بر کار و آموزش زنان و دختران در افغانستان، وزیران خارجه‌ی ۱۲ کشور جهان از حکومت سرپرست خواسته‌اند که به نقض فاحش حقوق و آزادی‌های بشری پایان دهد.

این نشست دیروز (سه‌شنبه، ۲۸ سنبله) در حاشیه‌ی مجمع سازمان ملل متحد با میزبانی وزیر خارجه‌ی لوکزامبورگ و مرکز جهانی «مسوولیت حفاظت» برگزار شده است.

در پایان این نشست وزیران خارجه‌ی کشورهای آلبانی، بلژیک، کابو ورد، کاستاریکا، کرواسی، دانمارک، فرانسه، آلمان، لیختن اشتاین، لوکزامبورگ، مالت و اسپانیا، اعلامیه‌ی مشترکی را تحت عنوان «مقابله با تبعیض جنسیتی سیستماتیک علیه زنان و دختران در افغانستان» منتشر کرده‌اند.

در اعلامیه آمده است که از زمان بازگشت حکومت سرپرست به قدرت، زنان و دختران افغانستان به تدریج با مجموعه‌ای از فرمان‌ها از زندگی عمومی حذف شده‌اند.

وزیران خارجه‌ی ۱۲ کشور جهان تاکید کردند که تقریباْ یک زن از هر دو زن در سال گذشته در افغانستان خشونت فیزیکی، جنسی یا خانگی را تجربه کرده‌اند.

آنان از وضعیت موجود در افغانستان ابزار نگرانی کرده و گفته‌اند که حکومت فعلی باید پاسخگو باشند.

در ادامه آمده است که تأثیر این وضعیت را بر سلامت روان زنان و دختران افغانستان ویرانگر می‌باشد.

آنان ممنوعیت کار زنان و سایر اقدامات حکومت فعلی را که حقوق بشر و آزادی‌های زنان و دختران را نقض می‌کند، به‌شدت محکوم کرده‌اند.

این مقام‌ها افزوده‌اند که محدودیت‌های شدید حکومت سرپرست علیه زنان و دختران افغانستان تبعیض سیستماتیک است و بر ارائه‌ی مؤثر کمک‌های بشردوستانه و خدمات اساسی تاثیر می‌گذارد.

وزیران خارجه‌ی ۱۲ کشور جهان گفته‌اند: «اقدامات حکومت فعلی برای حذف زنان از جامعه‌ی افغانستان در سراسر جهان بی‌مانند است و ممکن است به آزار و اذیت جنسیتی و جنایت علیه بشریت تبدیل شود.»

آنان در اعلامیه‌ی مشترک از حکومت سرپرست خواسته‌اند که فوراْ به نقض فاحش حقوق و آزادی‌های بشر پایان و به زنان و دختران اجازه‌ی دسترسی آزاد و برابر به حقوق و آزادی‌های اساسی، از جمله تحصیل و کار را دهند.

در حالی این وزیران بر رعایت حقوق زنان و حقوق بشر تاکید دارد که حکومت سرپرست دو سال قبل از امروز دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب محروم کرده‌اند. همچنان پس از آن دختران از دانشگاه و مراکز آموزشی منع شدند.

حکومت سرپرست بارها گفته است که این ممنوعیت دایمی نیست و در صورت فراهم شدن زمینه آموزش، دختران بالاتر از صنف ششم، دوباره به مکتب برخواهند گشت؛ اما با گذشت دو سال تا اکنون حکومت فعلی کاری در بخش فراهم‌سازی زمینه آموزش به آنان نکرده‌اند.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

همچنین در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=7048
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد