شاهینه گامبیر، نماینده افغانتبار پارلمان آلمان به اعتصاب غذایی شماری از فعالان حقوق زن افغان در شهر کلن این کشور واکنش نشان داده و میگوید که انتخاب این ابزار اعتراضی، نشان میدهد که وضعیت زنان در افغانستان تا چه اندازه ناامیدکننده است.
خانم گامبیر که نماینده حزب سبز در بوندستاگ آلمان است، این اعتراض را انتخاب «ابزار شدید اعتراضی» توصیف کرد.
وی با نشر پیام در شبکه اجتماعی ایکس خود نوشته است: «در کلن فعالان حقوق زن برای جلب توجه به وضعیت دراماتیک زنان در افغانستان دست به اعتصاب غذا زدهاند.»
شماری از فعالان حقوق زن افغان در شهر کلن آلمان دست به اعتصاب غذایی زدهاند. اعتصاب آنان از اول سپتامبر آغاز شده و قرار است تا ۱۲ سپتامبر ادامه یابد.
اعتصابکنندگان از سازمان ملل متحد میخواهند که «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان را به رسمیت بشناسد.
قابل ذکر است که شاهینه گامبیر در سال ۱۹۹۱ میلادی در کابل، پایتخت افغانستان زاده شد. او اما در شهر لیندهورشت آلمان بزرگ شده و در سال ۲۰۱۵ به حزب سبز این کشور پیوست.
خانم گامبیر در انتخابات فدرال ۲۰۲۱ به نمایندگی از حزب سبز وارد بوندستاگ، پارلمان آلمان، شد.
از شاهینه گامبیر بهعنوان اولین نماینده افغانیالاصل پارلمان آلمان نام برده میشود.
این در حالی است که تمنا زریاب پریانی و شماری دیگر از فعالان حقوق زن اهل افغانستان در اعتراض به آنچه که بیتوجهی جهان به وضعیت زنان افغانستان میگویند، اعتصاب غذا کردهاند.
آنان خواستار به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، آزادی زندانیان سیاسی از زندانهای حکومت سرپرست و توقف حمایت مالی و سیاسی از حکومت فعلی هستند.
افغانستان پس از حاکمیت حکومت فعلی با بحران حقوق بشری مواجه شده است.
در حال حاضر زنان و دختران اجازهی تحصیل و کار را ندارند.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.