زنان معترض به سازمان ملل: آپارتاید جنسیتی را در افغانستان به رسمیت بشناسید

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

شماری از زنان معترض و اعضای جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان در نامه‌ای سرگشاده به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، از این شورا خواسته‌اند تا آپارتاید جنسیتی را در افغانستان به رسمیت بشناسند.

این نامه توسط شماری از زنان معترض، از جمله پروانه ابراهیم خیل نجرابی، زن معترض اهل افغانستان به شورای حقوق بشر سازمان ملل تسلیم داده شد.

آنان در این نامه از مقام‌های سازمان ملل متحد و کشورهای عضو این سازمان خواسته‌اند که حسنِ نیت خود را در برابر اصول انسانی چون حقوق بشر، دموکراسی، حاکمیت قانون و عدالت اجتماعی ثابت کنند و تنها نمونه‌ی عینی «آپارتاید جنسیتی» در جهان را در افغانستان به رسمیت بشناسند.

براساس این نامه: «دو سال از فقدان حاکمیت قانون و دموکراسی، بحران سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و تسلط حکومت فعلی می‌گذرد. جنگ، کشتار و تجارت غیرقانونی بر سر جغرافیا و سرنوشت بیش از ۴۰ میلیون تن در افغانستان و در این مدت جنایات بی‌شمار و نابخشودنی در حق زنان صورت گرفت که همه جهان از آن آگاه است.»

زنان معترض از همکاری شماری از کشورها با حکومت فعلی انتقاد کرده و آن را «غیرقابل تحمل» خوانده‌‎اند.

جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان در این نامه همچنان خواستار بازنگری کمک‌های نقدی به افغانستان شده‌اند و گفته‌اند که این کمک‌ها نباید باعث تقویت حکومت سرپرست شود.

همچنین در بخش این نامه آمده است: «ما زنان معترض افغانستان با ارسال این نامه از شما تقاضا داریم که حسن نیت خود را در برابر اصول انسانی از جمله حقوق بشر، دموکراسی، حاکمیت قانون و عدالت اجتماعی هرچه زودتر سکوت تاسف‌بار خود را بشکنید و نمونه عینی تنها قاعده آپارتاید جنسیتی در جهان را در جغرافیای افغانستان به رسمیت بشناسید.»

آنان تصریح کرده‌اند که باید سفرهای خارجی حکومت فعلی ممنوع شده و کمک نقدی نیز به دولت صورت نگیرد.

زنان معترض در کنار آن خواستار حمایت مستقیم و صادقانه سازمان ملل متحد و جامعه‌‌ی جهانی از تشکیل یک سیستم فراگیر مبتنی بر حاکمیت قانون و رأی مردم در افغانستان، حمایت از جریان‌‌های مخالف حکومت فعلی و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه از سوی شورای امنیت سازمان ملل برای جلوگیری از فجایع بیشتر توسط حکومت سرپرست، نیز شده‌اند‌.

همچنین شماری از روز گذشته نیز در برابر نمایند‌گی سازمان ملل در جنوا دست به اعتراض زده و خواستار به رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان از سوی حکومت سرپرست توسط این سازمان شدند.

قابل ذکر است که پنجاه‌وچهارمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در جنوا، مقر اروپایی سازمان ملل متحد در حال برگزاری است.

این نامه در حالی منتشر شده است که روز گذشته کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد در پنجاه‌وچهارمین نشست این شورا گفت که حقوق بشر در افغانستان در حال فروپاشی است.

گفتنی است که با روی‌کارآمدن حکومت سرپرست، کشورهای جهان و نهادهای حقوق بشری همواره از وضعیت حقوق بشری شهروندان کشور و نقض آن توسط  حکومت فعلی ابراز نگرانی کرده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=6875
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد