اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد برای افغانستان اعلام کرده است که ممکن است ۱۷۳ مرکز تغذیه در این کشور بهدلیل کمبود بودجه بسته شود.
این سازمان با نشر پیامِ در شبکهی اجتماعی ایکس خود نوشته است، درصورتیکه این مراکز تغذیه و سلامت سیار بسته شود، حدود ۱.۸ میلیون نفر، از جمله ۹۴۴ هزار کودک زیر سن پنج سال مبتلا به سوءتغذیهی متوسط و ۵۲۱ هزار و ۹۳۴ کودک زیر پنج سال مبتلا به سوءتغذیهی حاد از ارائهی خدمات صحی محروم خواهند شد.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد، از بسته شدن مراکز تغذیه و صحی سیار در افغانستان هشدار داده است.
در حالی اوچا از بستهشدن مراکز تغذیه ابزار نگرانی میکند که افغانستان درگیر بزرگترین بحران بشری چند دههی اخیر است.
همچنین نهادهای بینالمللی در سال جاری میلادی بارها از پیآمدهای کمبود بودجه برای ارائهی کمکهای بشردوستانه به افراد آسیبپذیر در افغانستان هشدار دادهاند.
بر اساس آمار نهادهای زیرمجموعهی سازمان ملل متحد، ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند و وضعیت بشری در این کشور رو به وخامت است.
باید گفت که زیر سایه حاکمیت حکومت فعلی با گذشت هر روز، فقر و بیکاری در جامعه افزایش مییابد و بسیاری از شهروندان افغانستان برای فرار از سلطه حکومت فعلی، تلاش میکنند از هر طریق ممکن به کشورهای همسایه و اروپایی مهاجرت کنند.
قابل ذکر است که دستور حکومت فعلی مبنی بر ممنوعیت کار زنان در نهادهای امدادرسان بهشمول دفترهای سازمان ملل متحد در افغانستان، باعث کاهش کمکهای بشردوستانه به این کشور شده است؛ اما حکومت سرپرست کاری برای لغو این محدودیتها نکرده است.
در موارد اخیر، حکومت سرپرست فعالیت آرایشگاههای زنان را در سراسر کشور منع کردند که در پی آن، هزاران زن یگانه منبع درآمد خود را از دست دادند.