سفیر جاپان: کودکان افغان حق دارند به مکتب بروند و در محیط امن آموزش ببینند

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که جاپان ۲۵ میلیون دالر برای ساخت و بازسازی ۱۶۵ مکتب ابتدائیه در افغانستان کمک می‌کند.

این سازمان امروز (چهارشنبه، ۱۵ سنبله) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که با این کمک‌، محیط آموزشی امن برای ۳۳ هزار دانش‌آموز فراهم خواهد شد.

در اعلامیه آمده است که این پول را برای ساخت و بازسازی صنف‌‌های درسی، ساخت تشناب، فراهم‌کردن امکاناتی برای شستن دست‌ها در مکاتب و ساخت چهاردیواری به مصرف خواهد رساند.

اعلامیه به نقل از تاکاشی اوکادا، سفیر جاپان در افغانستان نوشته است: هر طفل حق دارد به مکتب برود و در محیط امن آموزش ببیند.»

آقای اوکادا تاکید کرد: «جاپان از آموزش و رشد دختران و پسران در افغانستان، با ساختن مکاتب و تاسیسات بهداشتی حمایت می‌کند.»

یونیسف در ادامه افزود که دست‌کم نیمی از مکاتب دولتی افغانستان، صنف‌های درسی کافی و ۵۸ درصد از این مکاتب آب پاک و جایی برای شست‌و‌شوی دست‌ها ندارند.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفت که به‌طور میانگین برای هر ۲۴۹ دانش‌آموز، یک تشناب فعال وجود دارد و تنها ۴۷ درصد از مکاتب‌ دارای چهاردیواری است.

همچنین فران اکیثا، نماینده‌ی یونیسف در افغانستان نیز گفته است: «زمانی که صنف‌های درسی برای کودکان امن‌ و خوش‌آیند باشند، آنان انگیزه‌ی یادگیری پیدا می‌کنند و به این‌گونه ثبت‌نام، میزان حضور و فراغت دانش‌آموزان از مکاتب افزایش می‌یابد.»

وی تاکید کرد: «حمایت دولت و مردم افغانستان در زمانی‌که کودکان افغان در مسیر آموزش خود با موانع زیادی مواجه هستند، حایز اهمیت است.»

این در حالی است که جاپان پیش از این در زمینه‌ی ساخت‌وساز مکاتب، آموزش آموزگاران، فراهم‌کردن خدمات بهداشتی در مکاتب به افغانستان کمک کرده است.

در حالی جاپان این مقدار را برای بازسازی مکاتب افغانستان هزینه می‌کند که بیش از دو سال می‌شود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

همچنین در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=6661
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد