زنان معترض و شماری از اعضای جنبش «زنان به سوی آزادی» به عملکرد حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران به شدت انتقاد نموده و از جامعهی جهانی خواست که آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت بشناسد.
اعضای این جنبش اعتراضی در یک مکان سربسته در کابل دست به اعتراض زده و خواستار جلوگیری از قتلهای «سیستماتیک و هدفمند» زنان در افغانستان، نیز شدهاند.
زنان معترض در این برنامه اعتراضیشان شعارهای «عدالت عدالت، خستهایم از جهالت» و «حکومت فعلی جنایت میکنند، جهان حمایت میکند» را سر دادند.
همچنین اعضای جنبش «زنان به سوی آزادی» از جامعهی جهانی خواستهاند که از حکومت سرپرست حمایت نکنند و این دولت را به رسمیت نشناسد.
آنان از افزایش جنایات نیروهای حکومت فعلی علیه شهروندان بهویژه زنان و دختران در افغانستان نیز به شدت ابراز نگرانی کردند.
پس از تسلط دوباهی حکومت فعلی بر افغانستان، این دولت محدودیتهای زیادی علیه زنان و دختران افغان وضع کرده است. پیش از این نیز زنان معترض در داخل و بیرون از کشور از جامعهی جهانی خواستند که در سیاستهایشان در برابر حکومت سرپرست تجدید نظر کند.
با این وجود، چند نفر از فعالان حقوق زن اهل افغانستان در شهر کلن آلمان نیز در اعتراض به بیتوجهی جهان به وضعیت زنان در افغانستان اعتصاب غذا کرده و از جهان میخواهند که آپارتاید جنسیتی در این کشور را به رسمیت بشناسد.
دیشب (یکشنبه، ۱۲ سنبله) سومین شب اعتصاب غذایی این فعالان حقوق زن بود.
تمنا زریاب پریانی، یکی از اعتصابکنندگان با نشر یک نوار تصویری در شبکه اجتماعی ایکس خود میگوید که وضعیت صحی او و دوستانش خوب نیست، اما به اعتصاب ادامه میدهند.
باید گفت که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
قابل ذکر است که در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.