یا همه یا هیچ‌کس؛ دانشجویان دانشگاه بلخ با دیوارنگاری خواستار بازگشایی دانشگاه‌ها به‌روی دختران شدند

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

در ادامه‌ی وضع محدودیت بر آموزش و تحصیل دختران و زنان از سوی حکومت سرپرست، شماری از دانشجویان دانشگاه بلخ با دیوارنگاری به ممنوعیت تحصیل دختران اعتراض کرده و خواستار بازگشایی دانشگاه‌ها و مکاتب به‌روی دختران شدند.

دانشجویان دانشگاه ولایت بلخ از دیروز (یک‌شنبه، ۱۲ سنبله) به این‌ طرف به ممنوعیت آموزش دختران از سوی حکومت سرپرست اعتراض نموده و شعار «یا همه یا هیچ‌کس» را بر دیوارهای اطراف «روضه مبارک» در شهر مزارشریف نوشته‌اند.

این دانشجویان با این دیوارنگاری خواستاری بازگشایی دانشگاه‌ها و مکاتب به روی دختران شدند.

دو تن از دانشجویان دانشگاه بلخ به رسانه گوهرشاد گفت که محروم‌‌کردن دختران از تحصیل برای آینده‌ی کشور یک فاجعه بسیار خطرناک است.

آنان حکومت سرپرست را به نقض حقوق انسانی و اسلامی دختران متهم کردند.

این در حالی است که پیش از این نیز شماری زیادی از دانشجویان پسر دانشگاه بلخ و شماری دیگر از دانشگاه‌های کشور به ممنوعیت تحصیل دختران از سوی حکومت فعلی اعتراض و با شعار «یا همه یا هیچ‌کس» از رفتن به صنف‌های درسی خودداری کرده بودند.

در حالی این دانشجویان از آموزش و تحصیل دختران در افغانستان حمایت می‌کنند که بیش از دو سال می‌شود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

همچنین در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

قابل ذکر است که حکومت سرپرست با وجود واکنش‌های جهانی و اعتراضات گسترده‌ی دختران در بسیاری از ولایت‌های کشور، بر تصمیم خود مبنی بر ممنوعیت تحصیل دختران پافشاری کرده‌ و هیچ توجهی به خواسته‌های شهروندان کشور نکرده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=6560
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد