حفیظه موسوی فعال فرهنگی و ادبی، دانشآموختهی رشتهی زبان و ادبیات فارسی دری بوده که وی متولد سال ۱۳۷۸ ه.ش است. دورهی آموزش ابتدایی، متوسطه و لیسه خود را در مکاتب شهر کابل به پایان رسانیده و در سال ۱۳۹۶ از لیسه عالی نسوان سرآسیاب فارغ شده و سند بکلوریا خویش را از ریاست معارف شهری کابل بهدست آورده است.
وی با تلاش و زحمات زیاد و سپری نمودن امتحان کانکور کشوری، توانست وارد دانشگاه کابل – دانشکدهی زبان و ادبیات فارسی دری شود. به نسبت علاقهمندی که در رشته زبان و ادبیات فارسی داشت؛ با عزم راسخ این رشته را به وجه احسن با نمرات عالی تمام کرده است. در طول دورهی تحصیلی فعالیتهای مؤثر را در داخل دانشگاه و بیرون از دانشگاه انجام داده است. وی با فصاحت و بلاغت خوبی که در کلام دارد، وارد انجمن سخنرانان حرفهای افغانستان شده و در این انجمن کارهای ارزشمندی را انجام داده است که از مهمترین فعالیتهای وی در انجمن فوقالذکر میتوان به برگزاری برنامههای نویسندگی و صنوف آموزشی اشاره کرد.
همچنین خانم موسوی، عضو برحال انجمن سخنرانان حرفهای افغانستان بوده که وی مدتی را منحیث ترجمان در انجمن مذکور ایفايی وظیفه نموده و مدتی هم منحیث معاون بخش ادبی انجمن نامبرده فعالیت نموده است.
از فعالیتهای دیگر خانم موسوی میتوان به این موارد اشاره نمود. بانو موسوی در انجمنهای ادبی زیادی عضو هستند که در اکادمی آنلاین یوسفزی منحیث استاد نویسندگی به شکل رضاکارانه مصروف تدریس است و از طریق این اکادمی یکی از دست نوشتههای وی به چاپ رسیده و رونمایی گردیده است.
وی همچنان عضو فعال کانون ادبی پر و مرکز آموزشی آکسیانا نیز میباشد که در کانون ادبی پر تغییرات بسیار را به وجود آورده و با تیم کانون ادبی پر در کابل به صورت حضوری در مکاتب برای اطفال جلسات متعددی را برگزار میکنند؛ تا برای رشد و ارتقای ظرفیت اطفال بیشتر توجه شود و تاثیرگزار باشد.
بانو موسوی در بخش نویسندگی با اطفال بیشتر کار میکند تا آنان از ابتدا به روش نویسندگی و تولید متن بلدیت حاصل کنند. خانم موسوی بخاطر علاقهمندی که در عرصه ادبیات و نویسندگی دارد؛ دستنوشتههای وی از جمله رمان و چندین داستان کوتاه است که توسط اکادمی یوسفزی به نشر رسیده است. همچنان رمان دهکدهی حسرت که یک رمان تقریباً با محتوای از دردهای جامعه بوده و از نوشتههای بلند وی محسوب میشود. آثار نوشته شدهی دیگری از خانم موسوی همچنان میتوان نامبرد که به ترتیب: داستان کوتاه مهاجر خونین، گنج پنهان، دیوانه از قفس پرید و داستانک کودکانهای نامهای برای خدا، است.
همچنان در این اواخر، روزگار و وضعیت فعلی کشور ، پای خانم موسوی را به دنیایی شعر و تخیل کشانیده شده که چندین قطعه شعر با وزنهای متفاوت سروده است. بانو موسوی زندگی را مسیر سخت و دشوار میداند آن هم برای دختران سرزمین مثل افغانستان که رویاهایی زیادی را در خود دفن خواهند کرد.
نمونه شعر«سپید»:
ماه تویی، ستارهی پنهان منم
آسمان تویی، ابر سرگردان منم
کوه تویی، فرهاد منم
صحرا تویی، مجنون منم
سقف تویی، ستون منم
درمان تویی، درد منم
نور تویی، چشم منم
جان تویی، جانان منم
نویسنده: محمدرضا رامز