فرشته عباسی، پژوهشگر بخش افغانستان در دیدبان حقوق بشر به دستور تازهی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست مبنی بر منع حضور زنان در پارک ملی بندامیر واکنش نشان داده و میگوید که زنان و دختران افغانستانی هرگز تسلیم نمیشوند.
خانم عباسی شب گذشته (شنبه، ۴ سبنله) در پلتفرم ایکس خود نوشته است: « ما ]زنان[ یک روز به این مکان بر میگردیم و ذهنهای زنستیز شما ]اعضای حکومت فعلی [را تسخیر میکنیم.
در تازهترین وضع محدودیتها علیه زنان و دختران افغانستان، روز گذشته محمد خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست طی سفر رسمی در بامیان اعلام کرده بود که پس از این زنان اجازه ندارند به پارک ملی بندامیر بروند.
او در سخنرانی خود در ولایت بامیان گفته بود تا زمانیکه «یک اصول» تهیه نشده، زنان نمیتوانند به پارک ملی بندامیر بروند.
وی از نهادهای امنیتی و مأموران امر به معروف و نهی از منکر حکومت فعلی در ولایت بامیان و بزرگان این ولایت خواست که در این راستای «همکاری» کنند.
این مقام حکومت سرپرست در ادامه گفت: «سیاحت کردن نه فرض است و نه هم واجب.»
همچنین خانم عباسی در ادامه به دستور وزارت امر به معروف به شدت واکنش نشان داده و نوشته است: «در روز برابری زنان، حکومت افغانستان دستور جدیدی صادر کرده است. زنان نمیتوانند از بند امیر دیدن کنند، این مکان باشکوه در ولایت بامیان افغانستان، شهر صلح و عشق موقعیت دارد.»
او تاکید کرده است: «این یک بیاحترامی کامل به زنان افغانستان است. خیلی بد و ناخوشایند.»
قابل ذکر است که حکومت سرپرست از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، دستورات زیادی در راستای محدودیت حضور زنان در پارکها و تفریحگاهها وضع کردهاند.
حکومت فعلی در ابتدا برای حضور زنان و مردان در پارکها تقسیماوقات جداگانه تعیین کرده بود؛ اما در نهایت حضور زنان را در تمام پارکهای تفریحی کشور ممنوع اعلام کرد.
همچنین بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
قابل ذکر است که در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.