سازمان جهانی صحت (WHO) اعلام کرده است که برای رفع نیازمندیهای صحی در افغانستان برای چهار ماه آینده به ۱۲۵ میلیون دالر نیاز دارد.
این سازمان در پلتفرم (ایکس) خود از توقف فعالیت ۳۳ شفاخانه در افغانستان بهدلیل مشکلات مالی، هشدار داده است.
در ادامه آمده است که این شفاخانهها خدماتی صحی را برای حدود ۹ میلیون افغان ارائه میکنند.
سازمان جهانی صحت هشدار میدهد که در صورت عدم رسیدگی به کمبود بودجه برای شفاخانههای افغانستان، ۸۷۵ هزار کودک به شدت دچار سوءتغذیه خواهند شد.
این سازمان همزمان با ابراز نگرانی از وضعیت صحی در افغانستان، گفته است که یک برنامه سه ساله برای ارائه خدمات صحی در کشور روی دست دارد.
این سازمان بینالمللی تاکید کرده است که برای عملی کردن این برنامه صحی به کمک ۲.۴ میلیارد دالری نیاز دارد.
همچنین سازمان جهانی صحت گفت که برای عملی کردن این برنامه تا اکنون هیچگونه وعدهی همکاری و مالی از سوی جامعهی جهانی داده نشده است.
قابل ذکر است که پس از استقرار مجدد حکومت سرپرست در افغانستان، کمکهای بینالمللی کاهش یافته و جلوگیری از کار کارمندان زن در تعدادی از نهادها نیز باعث شده تا این کمکها کاهش چشمگیر یابند.
این در حالی است که سازمان جهانی صحت چند وقت پیش نیز هشدار داده بود که سیستم صحی افغانستان با کمبود شدید بودجه روبهرو است و چنین وضعیت باعث خواهد شد که هشت میلیون تن از دسترسی به خدمات صحی محروم شوند.
بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، ۱۴ میلیون نفر در افغانستان به خدمات صحی نیاز دارند که از این میان ۷.۵ میلیون کودک و ۳.۱ میلیون زن هستند.
این سازمان گفته بود که وضعیت در افغانستان وخیم است و کمبود منابع و بودجه برای حمایت از کارکنان صحی و امکانات، جان افراد بیشماری را به خطر میاندازد.
سازمان جهانی صحت هشدار بود که زنان و کودکان بیشترین آسیب را از کمبود منابع و بودجه میبینند.
همچنین به تازگی کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ نیز اعلام کرده است که بهدلیل محدودیتهای مالی، احتمالاً حمایت این کمیته از ۲۵ شفاخانه افغانستان تا پایان ماه آگوست پایان یابد.