ملاله یوسفزی، فعال حقوق بشر و برندهی جایزه صلح نوبل میگوید که محروم ماندن تیم ملی فوتبال زنان افغانستان از شرکت در مسابقات جهانی به نمایندگی از کشورشان «بسیار تاسفبار» است.
خانم یوسفزی این اظهارات را در دیدار با اعضای تیم ملی فوتبال زنان افغانستان در استرالیا مطرح کرده است.
وی از فیفا یا فدراسیون بینالمللی فوتبال خواسته است که این تیم را بهعنوان نمایندهی افغانستان به رسمیت بشناسد.
او محروم ماندن تیم فوتبال زنان افغانستان از شرکت در مسابقات جهانی را «بسیار تاسفبار» خواند و تاکید کرد: «اگر زنان افغانستانی از حقشان برخوردار نشوند، فوتبال ناتکمیل است.»
اعضای تیم ملی فوتبال زنان افغانستان با تسلط حکومت فعلی بر کشور، به استرالیا مهاجرت کردند، در تلاش هستند فیفا تیم آنان را بهعنوان تیم ملی زنان افغانستان به رسمیت بشناسد و بتوانند در بازیهای بینالمللی شرکت کنند.
ملاله یوسفزی در این دیدار ضمن حمایت از تلاش و ایستادگی اعضای تیم ملی فوتبال زنان افغانستان گفت: «زنانی که با پذیرش خطر، در افغانستان فوتبال بازی کردند و به خاطر آنچه دوست دارند هنوز ایستادگی میکنند، اکنون از شرکت در مسابقات بینالمللی محروماند. این چیزی نبود که آنها در انتظارش بودند. یک حکومت فعلی افراطی در افغانستان بر سر قدرت آمدند و زنان را از سهمگیری در هر بخشی محروم کردند.»
این فعال حقوق بشر و برندهی جایزه صلح نوبل وضعیت کنونی زنان را در افغانستان «حقیقت تلخ» توصیف کرد.
او در ادامه افزود: «حکومت سرپرست زنان و دختران را از ابتداییترین حقوق انسانی آنان که تحصیل، کار، رفتن به پارک و شرکت در فعالیتهای اجتماعی است، محروم کردهاند.»
وی در ادامه علاوه کرد: « این محدودیتها چیزی است که باید باعث بیداری ما شود. سازمان ملل وضعیت جاری در افغانستان را آپارتاید جنسیتی تعریف کرده است و ما باید به خواهرهایمان در افغانستان فکر کنیم.»
همچنین خانم یوسفزی در این دیدار خطاب به فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) گفت: «من اینجا هستم تا از تیم فوتبال زنان افغانستان حمایت کنم و از فیفا بخواهم این تیم را به رسمیت بشناسد. حالا زمانی است که فیفا تصمیم بگیرد در کنار حکومت فعلی نمیایستد.»
این در حالی است که اعضای تیم ملی فوتبال زنان افغانستان چندی پیش یک کارزار آنلاین به منظور جمعآوری امضاء برای ارسال یک نامه به فیفا راهاندازی کردند که تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر آن را امضاء کردهاند. در این نامه از فیفا خواسته شده است که تیم ملی فوتبال زنان افغانستان را که به دلیل سلطه حکومت فعلی از آن کشور فرار کردهاند، به رسمیت بشناسد.