همزمان با روز جهانی کمکهای بشردوستانه، اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل به این مناسبت اعلام کرده است که این سازمان با وجود کمبود بودجه؛ اما به کمکهای بشر دوستانهاش در افغانستان ادامه خواهد.
این سازمان با نشر اعلامیهای از همکاران زن خود اظهار سپاس و قدردانی کرده و گفته است که آنان با تمام چالش امنیتی و ممانعتهایی که از سوی حکومت فعلی وجود دارد با آنهم به کارشان ادامه میدهند.
در ادامه آمده است که در سال ۲۰۲۲ میلادی ۲۶ میلیون نفر در ۴۰۱ ولسوالی افغانستان تحت پوشش دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل قرار گرفته است.
این سازمان با ابراز نگرانی افزوده است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، رقم سرسامآور ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان یا بیش از دو سوم کل جمعیت کشور برای بقای حیات به کمکهای بشردوستانه نیازمند دارند که افزایش ۴۸۰ درصدی را در تنها پنج سال گذشته نشان میدهد.
اوچا گفته است که پلان واکنش بشردوستانه افغانستان برای سال ۲۰۲۳ میلادی تنها ۲۵ درصد تمویل شده و با کمبود جدی بودجه مواجه است که مقدار آن به ۱.۳ میلیارد میرسد.
براساس معلومات این سازمان کمبود بودجه باعث میشود تا خانوادههای آسیبپذیر افغانستان با نزدیک شدن زمستان با خطر گرسنگی و مرگ روبهرو خواهند شد.
این نهاد در پایان از تمامی کشورهایی که برای افغانستان مساعدت مالی انجام دادند و یا میدهند سپاسگزاری کرده و گفته است که افغانستان را در شرایط کنونی تنها نگذارند.
این در حالی است که یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد قبلاً نیز گفته بود که حدود ۹۰ درصد از جمعیت افغانستان در آستانهی فقر قرار دارند و کودکان بیشترین آسیب این فاجعه را متحمل میشوند.
قابل ذکر است که با سلطهی حکومت فعلی بر افغانستان، این کشور در بحران عمیق بشری فرو رفته است. بساط فقر و گرسنگی گستردهتر شده است و بیشتر سرمایهگذاران داخلی و خارجی کشور را ترک کردهاند.