همزمان با روز جهانی کمکهای بشری، یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد به همین مناسبت اعلام کرده است که سال ۲۰۲۳ میلادی برای تمام مردم بهویژه برای کودکان تاریکترین سال بوده است.
یونیسف با نشر بیانیهای به مناسب روز جهانی کمکهای بشری، خواستار حمایت بیشتر از کودکان کشورهای بحرانی مانند افغانستان، سومالیا و اتیوپیا شده است.
این سازمان هشدار داده است که تعدادی زیادی از کودکان و خانوادههای نیازمند در تاریخ دهههای اخیر سابقه نداشته است.
در ادامه آمده است که در سطح جهانی بیش از ۱۱۰ میلیون کودک به کمکهای بشری وابسته هستند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، دلیل این نیازمندی بزرگ را از جمله منازعههای زیاد، خطر قحطیها و پیامدهای تغییرات اقلیم عنوان نموده و گفته است: «مثلاً در سومالیا زندگی حدود ۴۷۸ هزار کودک بنابر سوءتغذیه حاد در خطر است. در افغانستان، اتیوپیا و اکرایین نیز نوجوانان و دختران به خصوص به کمکهای فوری نیاز دارند.»
خبرنامه به نقل از کریستیان شنایدر، مدیر عامل بخش آلمانی یونیسف نوشته: «سال ۲۰۲۳ به خصوص تاریکترین سال برای کودکان است. برای میلیونها کودک ماموریت خستگی ناپذیر و اغلب خطرناک امدادگران بشری، یگانه مایه امید است.»
قابل ذکر است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۱۹ اگوست را «روز جهانی کمکهای بشری» اعلام کرده است. هدف این روز، این است که تا از فعالیتهای کارمندان سازمانهای امدادی تقدیر شود و همچنان به این وسیله توجه را به خطرهای مرتبط با تلاشهای آنها جلب کرد.
این در حالی است که یونیسف قبلاً نیز گفته بود که حدود ۹۰ درصد از جمعیت افغانستان در آستانهی فقر قرار دارند و کودکان بیشترین آسیب این فاجعه را متحمل میشوند.
قابل ذکر است که با سلطهی حکومت فعلی بر افغانستان، این کشور در بحران عمیق بشری فرو رفته است. بساط فقر و گرسنگی گستردهتر شده است و بیشتر سرمایهگذاران داخلی و خارجی کشور را ترک کردهاند.