سازمان جهانی صحت میگوید که حدود یک میلیون تن در افغانستان به نوع «بی» و «سی» ویروس هپاتیت مبتلا میباشند.
این سازمان امروز (جمعه، ۶ اسد) در رشته توییتی به مناسبت «روز جهانی هپاتیت»، نوشته است که در افغانستان نزدیک به ۶۸۰ هزار نفر به ویروس هپاتیت نوع «بی» و ۳۲۰ هزار نفر دیگر به ویروس هپاتیت نوع «سی» مبتلا هستند.
در ادامه آمده است که نوع «بی» و «سی» ویروس هپاتیپ زمانی منتشر میشود که خون یا سایر مایع بدنی فرد آلوده وارد بدن فرد دیگر شود.
سازمان جهانی صحت تاکید کرد، افرادی که از مواد مخدر استفاده میکنند، افرادی که از یک سوزن بهصورت مشترک برای تزریق استفاده میکنند، زندانیها، افرادی که در معرض تجهیزات غیرصحی طبی قرار دارند و افرادی که رابطه جنسی غیرمصوون دارند، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به ویروس هپاتیت قرار دارند.
این سازمان گفت که هپاتیت نوع «بی» بیشتر از زنان حاملهی مبتلا به این ویروس به کودکان آنها منتقل میشود.
قابل ذکر است که ۲۸ جولای بهعنوان روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده و همه ساله برای جلوگیری، مداوا و افزایش آگاهی در مورد هپاتیت، از این روز بزرگداشت بهعمل میآید.
همچنین این روز مصادف است با تولد دکتر «باروخ ساموئل بلومبرگ» برندهی جایزه نوبل طبی که ویروس هپاتیت B را شناسایی و واکسن آن را تولید کرد.
باید گفت که هپاتیت یکی از مرگبارترین بیماریها در سراسر جهان به شمار میرود و مردم در مورد آن کمتر آگاهی دارند. هپاتیت به پنج نوع (A، B، C، D و E) تقسیم شده که نوع «بی» و «سی» آن به نام زردی سیاه نیز شناخته میشود.
در حالی سازمان جهانی صحت از مبتلای یک میلیون تن در افغانستان به ویروس هپاتیت خبر میدهد که با تسلط حکومت فعلی بر کشور، شماری زیادی از داکتران متخصص کشور را ترک کرده و سیستم صحی افغانستان با مشکلات زیادی مواجه است.